Gündem

İdare mahkemelerinin kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de

19 Eylül 2024 06:13

Burdur ve Karabük'te idare mahkemelerinin kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İçişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüşleri alınarak Burdur İdare Mahkemesi ve Karabük İdare Mahlemesi’nin kurulmasına ilişkin karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Burdur İdare Mahkemesi'nin kurulmasına ve yargı çevresinin Burdur ili olarak belirlenmesine ve Karabük İdare Mahkemesi'nin kurulmasına ve yargı çevresinin Karabük ili olarak belirlenmesine karar verildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişiminin hızlanması, yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması amacıyla Burdur ve Karabük illerimizde idare mahkemesi kurulması kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Böylece ülke genelinde 2002 yılında toplam 60 olan idare mahkemelerinin sayısı, 2024 yılında 33 yeni idare mahkemesinin kurulmasıyla birlikte toplamda 214’e yükseltilmiştir. Yeni kurulan idare mahkemelerinin ülkemize, milletimize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 


Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?

"
"