Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: SİBERAĞ-3 operasyonlarıyla 68 şüpheli yakalandı

02 Ağustos 2024 08:34

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde düzenlenen SİBERAĞ-3 operasyonlarında 68 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Nitelikli dolandırıcılık, nitelikli hırsızlık, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi, futbol ve diğer spor müsabakalarında yasa dışı bahis ve şans oyunları düzenlenmesine yönelik suçlara karışan bu şüpheliler, 23 farklı ilde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda gözaltına alındı.

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda ve İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerinin yürüttüğü bu operasyonlarla, farklı süreli hapis cezalarıyla aranan şüphelilerin adalete teslim edildiğini belirtti. Ayrıca, Bakan Yerlikaya, "Kara Vatan'da olduğu gibi Siber Vatan'da da 7/24 suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullanarak, operasyonların Türkiye'nin her yerinde süreceğini vurguladı.

Operasyon kapsamında, 0-5 yıl arası kesinleşmiş hapis cezası bulunan 55 şüpheli ve 5-10 yıl arası kesinleşmiş hapis cezası bulunan 9 şüpheli ile 10 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli, çeşitli illerde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı.

"
"