Gündem

Hrant Dink'in aile avukatından "sanıkların tekrar yargılanması" talebi

Mütalaasını sunan savcı, sanıklar Mehmet Ali Özkılınç, Şükrü Yıldız, Volkan Şahin'in mahkumiyetine yeterli kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatlerine karar verilmesini talep etti

17 Temmuz 2024 08:24

Gazeteci Hrant Dink cinayetinde, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin hükmü bozma kararının ardından 15 kamu görevlisinin tekrar yargılandığı davanın 6’ncı duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüldü. Hrant Dink'in aile avukatlarından Hülya Deveci mahkemede sunduğu dilekçede, sanıklar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 309. maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulmasına, Volkan Şahin hakkında ise 83. maddeden ceza verilmesine karar verilmesini talep etti.

"Cinayete giden bu süreç yeterince araştırılmadı"

Aydınlık gazetesinin haberine göre, Duruşmada konuşan Deveci, soruşturma sürecindeki eksikliklere dikkati çekerek cinayete giden bu  sürecin yeterince araştırılmadığını ifade etti. Ayrıca, Dink için İstanbul'da gerekli koruma önlemlerinin alınmadığını belirtti. Deveci savunmasında Cerrah ve Güler tarafından Hrant Dink’e yönelik koruma tedbirlerinin kasıtlı olarak yerine getirmediklerini aktardı.

8 sanık hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet talebi

Duruşmada mütalaasını sunan savcı, eski emniyetçi sanıklar Veysel Şahin, Ali Öz, Gazi Günay, Hasan Durmuşoğlu, Mehmet Ayhan, Okan Şimşek, Onur Karakaya ve Osman Gülbel’in “tasarlayarak kasten öldürme” ve “Anayasa’yı ihlal” suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaada, sanık Bekir Yokuş hakkında, "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" ve "Anayasa'yı ihlal" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıl 6 aydan 30 yıla kadar hapis cezası istenirken, sanık Muharrem Demirkale hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, "Anayasa'yı ihlal" suçundan ise davanın reddine karar verilmesi talep edildi.

Sanık Yavuz Karakaya hakkında "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 22 yıl 6 aydan 30 yıla kadar hapis cezası istenen mütalaada, "Anayasa'yı ihlal" suçu yönünden ise davanın reddine karar verilmesi istendi.

Mütalaada, sanıklar Mehmet Ali Özkılınç, Şükrü Yıldız, Volkan Şahin'in ise mahkumiyetine yeterli kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatlerine karar verilmesi, firari sanık Faruk Sarı'nın ise dosyasının ayrılması öngörüldü.

TIKLAYIN - Hrant Dink davasında mütalaa: 8 sanığa, 2’şer kez müebbet talebi

 

"
"