Spor

Weghorst’tan A Millî Takım'a övgü ve itiraflar!

Hollanda Millî Takımı’nın golcüsü Weghors, turnuvanın en iyi kalecisinin Mert Günok olduğunu dile getirdi

10 Temmuz 2024 10:30

A Millî Takımı'nın, Avrupa Şampiyonası hikayesini sonlandıran Hollanda Milli Takımı’nın golcüsü Wout Weghorst, ay-yıldızlı ekibe övgülerde bulundu. Bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen Weghorst, “Türk Milli Takımı turnuvanın çok izlenen, heyecan veren ülkesi oldu. Özellikle Avusturya karşısında sergilediği futbol olağanüstüydü. Türk Milli Takımı yıldızlar ordusu gibiydi. Zaten çoğu Avrupa’nın en iyi takımlarında top koşturuyorlar" ifadelerini kullandı.

"Olağanüstü oynadılar"

Hürriyet'in haberine göre, Weghorst, çeyrek finaldeki Hollanda-Türkiye mücadelesi ile ilgili olarak da yorumlarda bulundu. İlk yarıda Hollanda'nın 1-0 geri düşmeyisle paniğe kapıldıklarını aktaran Weghorst, "İkinci yarıda olağanüstü oynadılar ama biz pes etmedik. Biz ilk yarıda yaptığımız hatayı Türk Milli Takımı karşısında telafi ettik ve başarılı olduk" dedi.

"Orkestra şefi gibiydi"

ampiyonanın en iyi file bekçisi Mert Günok" sözlerinin altını çizen Weghorst, "Kritik kurtarışlarıyla farkı önledi. Arda müthiş teknik. Hakan Çalhanoğlu orkestra şefi gibi. Fakat ikinci yarıda kendi sahalarına çekilmesi işimizi kolaylaştırdı” değerlendirmelerinde bulundu.

"
"