Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Bakan Şimşek'in enflasyon sorusuna verdiği yanıta yönelik açıklama: Cevabı çarpıtıldı

''Doğru ve sağlıklı bir yanıt vermek adına henüz verilere dair detaylı bir bilgiye sahip olmadığı için bilgisi olmadığını ifade etmiştir''

03 Ekim 2024 17:24

T24 Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in katıldığı T24 Yıllık Buluşmaları'nda yaptığı sunum sırasında açıklanan enflasyon verilerine ilişkin soruya verdiği yanıta yönelik yaptığı açıklamada, ''Doğru ve sağlıklı bir yanıt vermek adına henüz verilere dair detaylı bir bilgiye sahip olmadığı için bilgisi olmadığını ifade etmiştir'' dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün T24 Yıllık Buluşmaları’na katıldı. Şimşek sunum yaptığı sırada, TÜİK eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Sunumunun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, açıklanan enflasyon verilerine ilişkin soruya, “Enflasyonla ilgili bilgim yok” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı da resmi X hesabı üzerinden, Bakan Şimşek'le ilgili yayılan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, T24 Yıllık Konferansı'nda konuştu: EYT'nin maliyeti kalıcı, KKM'den çıkmakta kararlıyız

Şimşek'ten enflasyon açıklaması: 2025'in ikinci yarısına işaret etti

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in bugün katıldığı program sonrası bir muhabir tarafından kendisine ayaküstü yöneltilen bir soruya yönelik verdiği cevabın çarpıtılarak kamuoyuna aktarıldığı görülmüştür.

Sayın Bakanımızın, bugün katıldığı bir programda kürsü konuşması devam ederken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yıllık enflasyon verileri açıklanmıştır. Program sonrası Ankara'daki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına yetişmek amacıyla aracına giderken, kendisine yöneltilen enflasyon sorusuna doğru ve sağlıklı bir yanıt vermek adına henüz verilere dair detaylı bir bilgiye sahip olmadığı için bilgisi olmadığını ifade etmiştir. Verileri analiz ettikten sonra Sayın Bakanımız sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunmuştur.''

Türkiye’den dünyaya, yapay zekâdan ekonomi ve gençliğe; T24 Yıllık Konferansı, 4 panel, 6 sunumla tamamlandı

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

 

 

 

"
"