Gündem

Hayko Bağdat hakkında hem beraat hem hapis cezası verildi

10 Temmuz 2024 15:00

Gazeteci Hayko Bağdat'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Bağdat, "kamu görevlisine hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlarından beraat ederken, "Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği iddiasıyla 1 yıl 2 ay 17 gün hapse mahkum edildi. Ceza ertelendi.

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, yurt dışında ikamet eden sanık Hayko Bağdat katılmadı. Duruşmada, taraf avukatları hazır bulundu.

Savcı, gazeteci Hayko Bağdat'ın 2017 yılında http://ozguruz.org sitesinde yayımlanan yazısı ile 2014, 2018, 2019 yıllarında yaptığı sosyal medya paylaşımlarında "cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu görevlisine hakaret" suçunu işlediğini iddia ederek ceza talep etti.

Bağdat'ın farklı yıllardaki sosyal medya paylaşımlarında yer alan ifadelerinde suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirten savcı, Bağdat hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan beraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme de suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle gazeteci Hayko Bağdat'ın "kamu görevlisine hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlarından beraatine karar verdi. Ancak 24 Temmuz 2019 tarihindeki paylaşımı nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasından ise 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası veren mahkeme, cezayı erteledi.

"
"