Politika

Hatimoğulları'ndan Meclis'te adalet nöbetine devam eden Emine Şenyaşar'a ziyaret: 7 senedir bedel ödüyorlar, o kaybettik dedikleri kayıtlar incelensin

28 Ağustos 2024 17:18

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, TBMM'de adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti. Hatimoğulları, "Bu katliamı gerçekleştirenler elini, kolunu sallayarak dışarıdalar ama Emine ana ve oğlu, bütün aile acı çekiyor. Emine ananın taleplerini bugün TBMM'nin bütün parlamenterleri duymak durumunda" dedi.

Emine Şenyaşar, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de, eski AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ve korumaları ile çıkan kavgada 2 oğlunu, çocuklarının durumunu öğrenmek için gittiği hastanedeki saldırıda da eşini kaybetti. Karşı taraftan bir kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle bir oğlunu da cezaevine gönderen Emine Şenyaşar, 9 Mart 2021’de Şanlıurfa Adliyesi önünde saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile adalet nöbetine başladı.

Emine Şenyaşar’ın Meclis’e taşıdığı adalet nöbeti 8. gününde devam ediyor. DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ve DEM Partili milletvekilleri, TBMM Başkanlığı kapısı önünde nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a seslenen Emine Şenyaşar, gözyaşları içinde adalet talebini dile getirdi.

Anka'nın aktardığına göre Hatimoğulları, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Şenyaşar ailesine yapılan saldırı tam bir katliamdır. Anne de Şenyaşar ailesine yapılan saldırıyı defalarca, yaptığı her konuşmada, her açıklamada ifade etti. Sadece kayıtlar incelensin, o kaybettik dedikleri kayıtlar incelensin ve esas bu olayla ilgili suçlular açığa çıkarılsın diye annenin bizzat talebi var. Yedi senedir bu kadar bedel ödedikleri halde, iki çocuğu ve eşini kaybettiği halde çocuğunun özgür bırakılmasını talep ediyor.

Bu katliamı azmettirenler, bu katliamı gerçekleştirenler elini, kolunu sallayarak dışarıdalar ama Emine ana ve oğlu, bütün aile acı çekiyor. Emine ananın adalet talebini bugün TBMM'nin bütün parlamenterleri duymak durumunda. Emine ananın talebi gerçek bir hukuk soruşturmasının gerçekleştirilmesi... Burada adaletin, hukukun tecelli etmesini istiyoruz. Yargı her daim muktedirlerden yana oldu. Bu dönemse yargı ne yazık ki mevcut iktidarın adeta asası gibi kullanılıyor. Bunu kabul etmiyoruz."

"
"