Dünya

Hamas, Gazze'de bir İsrailli rehinenin öldürüldüğünü, iki rehinenin de yaralandığını açıkladı

İzzeddin El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, iki ayrı olayla ilgili soruşturma komitesi kurulduğunu açıkladı

13 Ağustos 2024 08:02

T24 Dış Haberler

Hamas, Gazze'de yaşanan iki ayrı olayda İsrailli bir rehineyi vurarak öldürdüğünü ve ikisi de kadın olmak üzere 2 rehineyi de yaraladığını duyurdu. 

7 Ekim'de, Filistinli militanlar İsrail'e düzenledikleri saldırıda 251 kişiyi rehin almıştı. 111'i hâlâ Gazze'de tutuluyor, İsrail ordusu 39'nun öldüğünü açıkladı. 

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, "İki ayrı olayda, düşman mahkumları korumakla görevli iki Hamas askeri bir Siyonist mahkuma ateş ederek onu hemen öldürdü ve ayrıca iki kadın mahkumu da ağır yaraladı" açıklamasında bulundu. Ebu Ubeyde ayrıca vurma olaylarını soruşturmak üzere bir komite kurulduğunu söyledi 

Telegram'da yayımlanan açıklamada rehinelerin kimlikleri ya da olayların ne zaman ve nerede meydana geldiği belirtilmedi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, "Son birkaç dakika içinde terörist Hamas, iki ayrı olayda bir İsrailli esiri öldürdüğünü ve iki kadın esiri yaraladığını iddia eden yazılı bir rapor yayımladı. Bu aşamada Hamas'ın iddialarını doğrulayacak ya da yalanlayacak herhangi bir istihbarat belgesi bulunmamaktadır. Açıklamanın inandırıcılığını araştırmaya devam ediyoruz ve elimize ulaşan bilgileri paylaşacağız" açıklamasında bulundu. 

"
"