Çevre

Halkevleri'nden çevre ve yaşam savunucusu Reşit Kibar için eylem!

"Bakan Murat Kurum istifa etmeli, Cankurtaran bölgesindeki tüm ruhsatlar iptal edilmeli"

04 Ekim 2024 13:13

T24 Çevre

Halkevleri heyeti, yaşam ve doğa savunucusu Reşit Kibar'ın ölümünün 1. ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önünde toplandı. Artvin halkının çevresel taleplerini iletme girişimleri polis tarafından engellenince, Halkevleri heyeti bakanlık karşısında bir açıklama yaptı.

Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, "Reşit Kibar'ın ölümünün üzerinden bir ay geçmesine rağmen sorumlular hala hesap vermedi. Çevre Bakanlığı ve hükümet, yaşam alanlarımıza yapılan saldırılardan sorumludur," dedi. Merttürk, maden şirketlerine peşkeş çekilen alanlara dikkat çekerek, "Bakan Murat Kurum istifa etmeli, Cankurtaran bölgesindeki tüm ruhsatlar iptal edilmeli," ifadelerini kullandı.

Halkevleri MYK üyesi Linda Sevinç Hocaoğulları ile birlikte, hazırladıkları dosya ve dilekçeleri bakanlığa teslim etti. Dosyada, Türkiye'deki maden şirketlerinin ekolojik yıkıma neden olduğu ve özellikle Doğu Karadeniz'deki maden faaliyetlerinin ciddi halk sağlığı tehditleri oluşturduğu belirtildi.

Halkevleri, Cankurtaran ve Doğu Karadeniz'deki tüm maden projelerinin durdurulması, ÇED süreçlerinin iptal edilmesi ve sorumlu kamu görevlilerinin görevden alınmasını talep ediyor.


'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

 

 

 

"
"