Dünya

Güney Kore'de pil fabrikasında yangın çıktı, CEO tutuklandı

29 Ağustos 2024 10:17

T24 Dış Haberler

Güney Koreli lityum pil şirketi Aricell'in CEO'su, Haziran ayında 23 kişinin ölümüne ve 9 kişinin ağır yaralanmasına yol açan büyük fabrika yangını nedeniyle tutuklandı.

Güney Kore'nin son yıllardaki en kötü fabrika felaketlerinden biri olarak kabul edilen olayla ilgili yürütülen araştırmalar sonucunda, Aricell yönetiminin işyeri güvenliği ihlallerinden şüphelenildiği ifade edildi. 

Şirket CEO'su Park Soon-kwan, "Can kaybından dolayı derin bir üzüntü içindeyiz ve yaslı ailelere en derin başsağlığı ve özürlerimizi iletiyoruz. Sorumluluğu alıyoruz, merhumlara ve ailelerine her türlü desteği içtenlikle sağlayacağız" diye konuştu. 

Araştırmacılar, tesiste pillerdeki kalite kusurlarının giderilmemesi ve tehlikeli maddelerle çalışmak için vasıfsız personel çalıştırılması gibi bir dizi güvenlik sorunu bulunduğunu belirtti. 

Lityum yangını suyla yoğun reaksiyona girebildiğinden, itfaiyecilerin yangını söndürmek için kuru kum kullanmak zorunda kaldığı ve yangının kontrol altına alınmasının saatler sürdüğü açıklandı. 

Mağdurların çoğunluğunun Çin ve Laos gibi ülkelerden gelen yabancı işçiler olduğu belirtildi. 

 

 

"
"