Politika

GSM operatörlerinin fiyat tarifesi Meclis gündeminde: 2024 yılında iletişim en temel ihtiyaçlardan biri

19 Eylül 2024 10:20

T24 Haber Merkezi 

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, GSM operatörlerinin fahiş fiyat tariflerini Meclis gündemine taşıdı. Öztürk, konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; ''Ekonomik krizin faturası halka kesilirken, vatandaş en temel ihtiyaçlarından vazgeçmek zorunda kalıyor. 2024 yılında iletişim de herkes için en temel ihtiyaçlardan biri'' ifadelerini kullandı. 

GSM operatörlerinin fahiş fiyat tarifleri gündeme gelmişti. Türk telekom CEO'su Ümit Önal'ın ise ''Tarifeler sudan ucuz'' açıklaması tepkilere neden olmuştu.

GSM firmalarına yüzde 300 zam tepkisi: "Operatör soygunu"

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ve 19 milletvekili GSM Operatörlerinin fiyat tarifelerinin araştırılması için Meclis'e araştırma önergesi verdi. Milletvekilleri; tarifelerin neye göre belirlendiğinin, tarifelere haksız fiyat uygulanıp uygulanmadığının ve fahiş fiyatların vatandaş üzerinde etkilerinin araştırılması için bir komisyon kurulmasını talep etti.

Önergenin ilk imzacısı olan CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Operatör soygununu Meclis gündemine taşıyoruz! Ekonomik krizin faturası halka kesilirken, vatandaş en temel ihtiyaçlarından vazgeçmek zorunda kalıyor. 2024 yılında iletişim de herkes için en temel ihtiyaçlardan biri. Ancak GSM operatörlerinin kestiği fahiş faturalar, vatandaşı artık isyan etme noktasına getirdi. Operatör soygununa karşı TBMM Başkanlığı’na Araştırma Önergemizi sunduk. Halkımız neyden dertliyse biz de ondan dertliyiz. Kimse kendini yalnız ve çaresiz hissetmesin, biz buradayız!” ifadelerini kullandı.


Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?

 

"
"