Bilim / Teknoloji

Google Fotoğraflar'dan iCloud'a veri aktarımı kolay hâle gelecek

12 Temmuz 2024 10:31

Artık fotoğraf ve videolarınızı Google Fotoğraflar'dan iCloud Fotoğraflar'a doğrudan aktarabileceksiniz.

Bu zamana kadar bir çok kişi, Android bir cihazdan iPhone’a geçmek istediğinde fotoğrafları ve videoları aktarmanın en zahmetsiz yolunu düşünmüştür. Direkt olarak aktarım yapmak gibi pek çok farklı seçenek olasa da, fotoğraf ve videoların yedekleme için Google Fotoğraflar’ı kullanan kişiler için bu durum biraz zahmetliydi. Bu yeni çalışma ile tüm yedekleri iCloud‘a taşımak çok daha kolaylaştı. Apple tam tersi işlem için, bir kaç yıl önce fotoğraf ve videola yedeklerini iCloud‘tan Google Fotoğraflar‘a aktarmayı kolaylaştıran aracını kullanıma sunmuştu.

Msbil.net'te yer alan habere göre, iki teknoloji devini bir araya getiren bu proje, birden çok çevrimiçi platform arasında veri taşınabilirliğini öne çıkaran açık kaynaklı bir girişim olan Data Transfer Initiative‘in geliştirdiği Data Transfer Project‘in bir parçası. DTI bugün, Google Fotoğraflar‘dan iCloud‘a transfer aracının önümüzdeki hafta kulanıma sunulacağını duyurdu.

Google Fotoğraflar’dan iCloud’a nasıl aktarım yapılır?

Apple ve Google, Google Fotoğraflar’dan iCloud Fotoğraflar’a aktarımın nasıl yapılacağına ve desteklenen dosya türlerine dair makaleler paylaştı. Apple bu hizmeti 240’tan fazla ülke ve bölgede kullanıma sunulacağını belirtti. Ek olarak, Apple RAW dosyaları da dahil olmak üzere iCloud Fotoğraflar’a aktarılamayan fotoğraf ve video dosyalarının iCloud Drive‘a aktarılacağını da belirtti.

Bu araç kullanılarak transfer gerçekleştiğinde, fotoğraf ve video yedekleri Google‘dan silinmiyor. Yani fotoğraf veya videoların aktarılması için indirmek gerekmiyor. Fotoğraf ve videoların birer kopyası Google Fotoğraflar’dan iCloud Fotoğraflar‘a kopyalanıyor. Manuel olarak işlem yapılmadıkça asıl dosyalar silinmiyor.

"
"