Dünya

Golf sahasına düşen uçak korku dolu anlar yaşattı

06 Ağustos 2024 12:08

T24 Dış Haberler

Golfçü Justin Owens, Kalifornia'daki antrenman sahasında vuruş yapmak üzereyken sahanın üzerine uçak düştü.

Uçağı son anda fark eden Justin, hızla yana atlayarak yaralanmaktan birkaç santimle kurtulduğunu ve uçağın golf sahasında kayarak yakındaki bir mağazanın duvarına çarptığını belirtti.

Kaza anı, golf sahasında bulunan bazı kişiler tarafından kaydedildi ve sosyal medyada hızla yayıldı. Görüntülerde, uçağın sahaya düştüğü ve ardından dumanlar yükseldiği görüldü.

Federal Havacılık İdaresi (FAA) uçakta bulunan kişinin pilot olduğunu açıkladı.

Kalkış yaptığı Sacramento McClellan Havaalanına geri dönemeyen pilot golf merkezine inmeye karar verdi. İlk bulgulara göre, uçağın motor arızası yaşadığı ve pilotun bu yüzden acil iniş yapmak zorunda kaldığı belirtiliyor.

Sacramento İtfaiye Departmanı sözcüsü Justin Sylvia, "Uçağın pilotu ve yolcusu, küçük uçağın kontrolünü kaybederek golf sahasına zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. İkili, kazadan hafif yaralarla kurtuldu ve hemen hastaneye kaldırıldı." dedi.

Kazanın ardından golf sahası geçici olarak kapatıldı ve güvenlik önlemleri artırıldı. Golf sahası yetkilileri, benzer bir olayın bir daha yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınacağını belirtti.

"
"