Gündem

Gökçe Gökçen'den yeni adli yıl mesajı: Yargının tarafsız ve bağımsızlığı için çalışıyoruz

02 Eylül 2024 13:13

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, adli yılın başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığının benimsendiği, hakimlerin baskı altında olmadan özgürce karar verebildikleri, iddia ve savunmanın görevlerini yapabildikleri bir gelecek için çalışıyoruz. Yeni adli yılın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

CHP Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, 2024-2025 adli yılının başlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Yargının tarafsız ve bağımsız olması gerektiğine dikkat çeken Gökçen şunları dile getirdi:

“Adalet, yalnızca suçluların cezalandırılmasını değil, toplum içinde suç işlemeye teşvik eden tüm unsurlarla mücadele etmeyi de gerektirir. Bu unsurlar bazen ekonomik kriz ve yoksulluğun yarattığı umutsuzluk, bazen şiddete teşvik eden bir meclis müzakere ortamı, bazen hayvana şiddet görevi veren bir anlayış, 'kadını öldürebilirsin' diyen bir mantık, bazen de suçla mücadele etmemekte direten siyasetin ta kendisi olabiliyor. Oysa siyaset bu sorunların kaynağı değil, çözümün ta kendisi olmak zorundadır. Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığının benimsendiği, hakimlerin baskı altında olmadan özgürce karar verebildikleri, iddia ve savunmanın görevlerini yapabildikleri bir gelecek için çalışıyoruz. Yeni adli yılın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” (ANKA)

"
"