Gündem

Getir işçileri çalışma koşullarını protesto etti: Kurtçuklar ve atık sularla dolu depo!

28 Ağustos 2024 08:44

İstanbul Arnavutköy'deki Getir'in lojistik ortağı Dinçer Lojistik'in depo işçileri, çalışma ortamlarının sağlıksız koşullarını fotoğraf ve video paylaşarak kamuoyuna duyurdu. Depodan çekilen görüntülerde, bozuk meyve ve sebzelerin yerden toplanarak tekrar dağıtıma sunulduğu, atık suların yerlerde biriktiği ve çay molası alanlarının kötü kokularla dolu olduğu görüldü.

İş bırakma eylemi ve yönetimin tepkisi

BirGün'ün aktardığına göre, Arnavutköy'deki Getir depo işçileri, dün başlattıkları iş bırakma eylemine dün de devam etti. İşçiler, depo önüne gelen ve iki yıldır bozuk olan demir kapının tamir edilmesiyle karşılaştı; ancak işçiler kapı önünde bekletilerek içeri alınmadı. İşçilerin talepleri arasında, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sağlıklı bir çalışma ortamı sağlanması yer alıyor.

Sendikanın rolü ve planlanan eylemler

Nakliyat İş Sendikası'nın yürüttüğü görüşmeler neticesinde, deponun üst yönetimi işçilerle görüşmeyi kabul etti, fakat henüz bir tarih vermedi. Bu gelişmelerin ardından Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun da katılacağı geniş çaplı bir iş bırakma eylemi yapılacağı duyuruldu. İşçiler, üretim ve dağıtım süreçlerinde insan sağlığını tehdit eden koşulların sona erdirilmesini talep ediyor.

"
"