Gündem

“Geçinemiyorum” diyerek TÜİK’e dava açan emekli Yargıtay üyesi: İnsanlar enflasyona ezdirilip açlıktan ölmesin diye...

“Davayı kaybedersem, AYM’ye ve AİHM’e de gideceğim”

01 Ağustos 2024 06:43

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı düşük enflasyon verileri nedeniyle geçinemediğini belirterek dava süreci başlatan Emekli Yargıtay 7. Ceza Dairesi Onursal üyesi Seyfettin Çilesiz, mücadelesini kendisi için değil, açlık sınırının altındaki emekli aylıklarıyla yaşam mücadelesi veren milyonlar için yapacağını söyledi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’e konuşan Çilesiz, TÜİK’in enflasyonu düşük açıklayarak insanlık suçu işlediğini, davayı kazanması halinde TÜİK’in gerçek enflasyon rakamlarını açıklamak zorunda kalacağını söyledi. Çilesiz, davayı kaybederse, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gideceğini vurguladı.

Çilesiz şu ifadeleri kullandı:

“Kamuoyu araştırmacılarına çağrı yapıyorum. İleri yaşta ölenlerin ne kadarı yetersiz beslenmeden kaynaklı olarak hastalanıp ölüyor araştırsınlar. Bakalım açlıktan ölen var mı yok mu? Açlıktan insan ölüyor. Bir şey yememiş de ölmüş değil, yetersiz beslenme nedeniyle hastalığa yakalanıp ölüyor. Bunları düşündükçe dengem bozuluyor. Açlık sınırının altında emekli aylığı alanların hislerine tercüman olayım, TÜİK bundan sonra gerçeğe aykırı enflasyon açıklayamasın, insanlar enflasyona ezdirilip açlıktan ölmesin diye dava sürecini başlattım.”

"
"