Gündem

Gazeteci Ersoy Dede: AKP'li vekil, "Cumhurbaşkanımızı tarihe ‘köpekleri öldüren lider’ olarak mı geçirmeye çalışıyorsunuz?" dedi mi?

13 Temmuz 2024 01:00

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Ersoy Dede, AKP Grubu tarafından Meclis'e sunulan ve sokakta yaşayan köpeklerin öldürülmesinin önünü açan yasa teklifiyle ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu. Dede, sosyal medya hesabından yaptığı konuya ilişkin paylaşımda, "Böylesi tartışmalı bir yasa teklifi hazırlanırken kimin ne söylediğini bilmek hakkımız. 'Bazı vekiller' diyerek top çevirmeyin. Mesela Kızılcahamam’da bir milletvekili, ayağa kalkıp 'Cumhurbaşkanımızı tarihe ‘köpekleri öldüren lider’ olarak mı geçirmeye çalışıyorsunuz?' dedi mi?" diye sordu.

AKP Grubu, sokakta yaşayan köpeklerinin durumunu düzenleyen yasa teklifini önceki gün Meclis'e sundu. Teklif, bir ay boyunca barınaklarda sahiplenilmeyen köpeklerin "uyutulmasını" öngörüyor ve sorumluluğu yerel yönetimlere bırakıyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu teklifi incelediği ve onayladığı belirtilirken bu durum kamuoyunda ve parti içinde tartışmalara yol açtı.

Yaptığı paylaşımla sosyal medyadan yasa teklifine karşı eleştiride bulunan Dede, Hürriyet gazetesinin yasa teklifinin AKP içinde bölünmelere neden olduğuna dair haberini alıntılayarak, sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirdi.

Dede, "Hangi vekiller? Böylesi tartışmalı bir yasa teklifi hazırlanırken kimin ne söylediğini bilmek hakkımız... 'Bazı vekiller' diyerek top çevirmeyin... Mesela Kızılcahamam’da bir milletvekili, ayağa kalkıp 'Cumhurbaşkanımızı tarihe ‘köpekleri öldüren lider’ olarak mı geçirmeye çalışıyorsunuz?' dedi mi?" ifadelerini kullandı.

"
"