Gündem

Gazeteci Bahadır Özgür: Murat Kurum, Hatay'da usulsüzlüklere göz yummakla suçlanan il müdürünü bakanlığa müşavir olarak atadı

09 Temmuz 2024 09:04

Duvar yazarı, gazeteci Bahadır Özgür,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koltuğuna oturan Murat Kurum’un, Hatay’da imar usulsüzlüklerine göz yummakla suçlanan il müdürü Nizamettin Ülker’i, bakanlık müşaviri olarak atadığını aktardı.

"Üstelik bu atama, Hatay’ın depremde yerle bir olmasından sadece iki ay sonra gerçekleşti." diyen Özgür,  "Ülker hakkında yapı denetim firmalarını koruduğu, suçlarını örttüğü iddialarıyla üç ayrı suç duyurusu vardı. 6 Şubat depreminde en fazla yıkımın olduğu Hatay’da, deprem sonrasında açılan davalardan akla hayale gelmeyecek imar usulsüzlüklerinin yapıldığını öğrendik. Ama müteahhitlerin bile neredeyse suçlanmadığı imar suçları konusunda adım atmayan kamu görevlileri de özenle korunuyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın


TIKLAYIN - Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak yeniden göreve atandı: İşte öncelikli dört gündem maddesi!

"
"