Spor

Gareth Southgate, peş peşe iki Avrupa Şampiyonası finali kaybettikten sonra İngiltere teknik direktörlüğünü bıraktı

16 Temmuz 2024 14:23

T24 Dış Haberler

İngiltere Milli Takım teknik direktörü Gareth Southgate, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın finalinde İspanya karşısında aldığı 2-1'lik mağlubiyetin ardından istifa ettiğini duyurdu. İngiltere Futbol Birliği, turnuvada mutlu sona ulaşamamalarına rağmen Southgate'in kalmasını umduklarını söylemişti ancak teknik adam yeni bir meydan okuma bulma kararı verdi. 

8 yıldır görevde olan Southgate, "Gururlu bir İngiliz olarak İngiltere için oynamak ve onu yönetmek hayatımın gururu oldu. Benim için bu her şey demekti ve elimden gelen her şeyi yaptım. Ancak değişim ve yeni bir sayfa açma zamanı geldi. Pazar günü Berlin'de İspanya karşısında oynadığımız final, benim de İngiltere hocası olarak son maçımdı" açıklamasında bulundu.

53 yaşındaki teknik direktör, büyük turnuva performansı olarak İngiltere tarihinin en başarılarında oldu. İngiltere Avrupa Şampiyonaları'nda 2021 ve 2024'te iki kez peş peşe final oynadı ama ikisini de kaybetti. Dünya Kupaları'nda ise İngiltere 2018'de yarı, 2022'de de çeyrek final oynadı.

Southgate, başarılı sonuçlara rağmen sahadaki oyunun yaratıcılığının kısıtlı kalması nedeniyle sıkça eleştirildi. 

The Guardian'ın haberine göre İngiltere Futbol Birliği'nin yeni teknik direktör arayışında Thomas Tuchel ve Mauricio Pochettino öne çıkıyor.

"
"