Spor

Galatasaray'ın yeni transferi Batshuayi: Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağım için mutluyum

Futbolcu, üç büyük takımda da oymanış olacağı için gurur duyduğunu söyledi

04 Temmuz 2024 19:20

Galatasaray'ın, geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni transferi Michy Batshuayi Galatasaray formasıyla poz verdi. Futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı için mutluluk duyduğunu dile getirdi. Belçikalı santrafor, sarı-kırmızılı kulübün YouTube kanalına açıklamalarda bulundu.

"Galatasaray, büyük bir kulüp"

2026-2027 sezonu sonuna kadar Galatasaray ile sözleşme imzalayan Batshuayi, "Çok mutluyum. Galatasaray, büyük bir kulüp. Çok sık şampiyonluk yaşayan bir takım ve bu, bir oyuncu için çok önemli. Galatasaray, birkaç seneden beri beni istiyordu. Kaderin bizi bir araya getirdiğini düşünüyorum. Allah'ın yardımıyla bu formayı giyeceğim. Gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu statta oynamak muhteşem bir deneyim olacak"

Sarı-kırmızılı takımda 44 numaralı formayı giyecek 30 yaşındaki oyuncu, "Galatasaray'ın bana duyduğu güvene karşılık çok çalışarak iyi sonuçlar almaya devam edeceğim. Yapmam gerekenleri yerine getireceğim. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeniden oynayacağım için mutluyum. Bu statta oynamak muhteşem bir deneyim olacak. İnanılmaz bir taraftara sahibiz. Bu, bana daha çok çalışarak gol atma isteği veriyor" şeklinde konuştu.

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray'a transfer olarak 3 büyük takımın formasını giyen ilk yabancı futbolcu ünvanına sahip olacak Michy Batshuayi, "Süper Lig her geçen gün daha iyi bir hale geliyor. Üç büyük takımda da oynamış olacağım. Bu, çok büyük bir onur" değerlendirmesinde bulundu.

Batshuayi, üç büyük kulüpte forma giyen ilk yabancı oyuncu olacak

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından bu kez Galatasaray ile anlaşan Michy Batshuayi, üç büyük kulübün de formasını giyen ilk yabancı futbolcu ünvanına sahip olacak.

Türkiye serüvenine ilk olarak 2021-2022 sezonunda Beşiktaş'ta Chelsea'den kiralık olarak başlayan Belçikalı santrafor, forma giydiği 42 resmi maçta 14 kez golle buluştu.

Batshuyi'nin sözleşme detayları

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada; "Profesyonel futbolcu Michy Batshuayi-Atunga ile transferi konusunda 3 sezon için anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya 2024-2025 sezonu için 1.500.000 euro, 2025-2026 sezonu için 1.000.000 euro, 2026-2027 sezonu için 500.000 euro tutarında imza ücreti ödenecek olup her bir futbol sezonu için net 3.000.000 euro sezonluk ücret ödenecektir" denilmişti.