Spor

Galatasaray'ın gollü provasına Batshuayi damga vurdu

18 Temmuz 2024 21:48

Galatasaray yeni sezon hazırlıkları kapsamında Slovakya 1. Ligi ekiplerinden Trencin ile karşılaştı. Galatasaray'ın 4-1'lik skor ile galip geldiği karşılaşmaya Michy Batshuayi damga vurdu.

22. dakikada Dries Mertens'in baskısı sonrası topu önünde bulan Michy Batshuayi, Hakim Ziyech'e müthiş bir pas verdi. Michy Batshuayi'nin asistinde Hakim Ziyech'in golü geldi.

Galatasaray böylece ilk devreyi 2-0 önde kapattı.

48. dakikada Belçikalı santrfor Batshuayi, ceza sahası dışında topla buluştuktan sonra bekletmeden Dries Mertens'e pasını aktardı. Dries Mertens, vatandaşından aldığı pasta ceza sahası dışından aşırtma bir vuruşla ağları havalandırdı.

58. dakikada Galatasaray'da Michy Batshuayi sahneye çıktı. Kerem Demirbay'ın ortasında arka direkte gelişine vuruş yapan Belçikalı forvet, kimseye takılmadan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Trencin'in tek golü ise 82. dakikada Uchegbu'dan geldi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Galatasaray mücadeleden 4-1 galip ayrıldı.

Avusturya kampı tamamlandı

Bu maçın ardından Galatasaray'ın Avusturya kampının ilk etabı tamamlandı. Türkiye'ye dönecek olan sarı-kırmızılılar, ikinci etap için 22 Temmuz'da yine bu ülkeye gidecek. Okan Buruk'un öğrencileri, 24 Temmuz'da Lecce ve 27 Temmuz'da Parma ile maç yaparak Avusturya kampının ikinci etabını da noktalayacak.

İlk hazırlık maçında LASK'a 3-2 mağlup olan Galatasaray, ikinci maçında ise Fortuna Düsseldorf'a 5-2 yenilmişti.

 

 

 

Michy Batshuayi attığı bu golle birlikte Galatasaray formasıyla ilk kez gol sevinci yaşadı. Okan Buruk, 69'uncu dakikada Michy Batshuayi'yi kenara aldı. Kalan sürede Eren Aydın forma şansı buldu.

"
"