Spor

Galatasaray'dan sağ bek için İngiliz yıldıza kanca

22 Ağustos 2024 17:11

Newcastle United'da Kieran Trippier takımdan ayrılma kararı aldı. İngiliz basınından Times'ta yer alan haberde deneyimli sağ bekle ilgilenen takımlar arasında Galatasaray'ın da olduğu belirtildi.

Ayrılık kararı

Haberde, 33 yaşındaki sağ bekin ilk 11'dekini yerini kaybetmesiyle birlikte kaptanlığın alınmasının ayrılık kararında etkili olduğu ifade edildi. Trippier'ın Newcastle United'la 2 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.

Galatasaray'ın yanı sıra Kieran Trippier'ı kadrosuna katmak isteyen takımlar arasında Atalanta ve Everton'ın da yer aldığı aktarıldı.

Trippier'in kariyeri

Kieran Trippier, futbol kariyerine Manchester City'nin altyapısında başladı.

Manchester City'den Barnsley'ye kiralık olarak giden deneyimli sağ bek, İngiltere'de Burnley ve Totteham formalarını da giydi. Tottenham'dan 2019'da ayrılıp Atletico Madrid'e transfer olan Trippier, 2021/22 sezonunun devre arasında Newcastle United'la Premier Lig'e döndü.

Süre alamadı

İngiltere Premier Lig'de Newcastle United, sezonun ilk maçında Southampton'ı konuk etti. Eddie Howe'un ekibi, rakibini Fabian Schar'ın golüyle 1-0 mağlup edip sezonu 3 puanla açtı. Southampton maçının kadrosunda yer alan Trippier, mücadelede forma giydi.

"
"