Kültür-Sanat

Francis Bacon’ın 24 milyon dolarlık ‘George Dyer Crouching’ adlı tablosunu iş insanı Cıngıllıoğlu aldı

14 Eylül 2024 17:10

İngiliz dışavurumcu ressam Francis Bacon’ın sanat tarihinde önemli bir yere sahil tablosunu Türk iş insanı Halit Cıngıllıoğlu 24 milyon dolara satın altı.

New York’taki Sotheby’s’de gerçekleşen açık artırmada satılan tablo İngiliz ressamın sevgilisi George Dyer’e adadığı bir çalışması olma özelliği taşıyor ve aynı zamanda serinin ilk parçası konumunda. 10HABER7de yer alan habere göre, ‘George Dyer Crouching’ adlı tablosunu Bacon, 1968 yılında tamamlanmıştı.

George Dyer Crouching

Tablo 50 yıl boyunca aynı ailenin elindeydi

Türk iş insanı Halit Cıngıllıoğlu’nun koleksiyonuna kattığı tablo, Francis Bacon’ın sanat yolculuğunda da önemli bir yere sahip. Tutkulu bir aşktan ilhamını alan tablo 1970 yılında koleksiyoner bir aile tarafından Marlborough Gallery’den satın alınmıştı. Tablo 50 yıl boyunca aynı ailenin elindeydi. Bir süredir yeni sahibi açıklanmaya tablonun Türk iş insanı Cıngıllıoğlu tarafından satın aldığı ABD menşeili Puck sitesindeki bir haberle ortaya çıktı.

ArtNews’a göre dünyanın en önemli 200 sanat koleksiyoneri arasındaki Halit Cıngıllıoğlu’nun koleksiyonunda hangi ressamların eserlerinin bulunduğu kesin olarak bilinmiyor. İddialara göre Pierre-Auguste Renoir, Paul Cézanne, Claude Monet ve Pablo Picasso’ya ait tablolar Cıngıllığlu’nun kişisel koleksiyonunda yer alıyor. Son satın almayla birlikte buna bir de Francis Bacon eseri eklendi.

Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor

 

"
"