Gündem

Filistin'e Destek Platformu'ndan Ayasofya Meydanı'nda Hamas lideri Haniye için yürüyüş: "Hamas'a selam, direnişe devam"

03 Ağustos 2024 19:06

Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen "Şehit Haniye'den son çağrı" etkinliği için vatandaşlar Ayasofya Meydanı'nda toplandı. Yürüyüşe katılanlar, "Nehirden denize özgür Filistin", "Katil ABD Filistin'den defol", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Kanımız canımız feda olsun Aksa'ya", "Hamas'a selam, direnişe devam" sloganları attı.

Yürüyüşe katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Bilal Erdoğan, "İsrail'in böyle bir insanı hedef alması korkaklık göstergesi, tam bir kalleşlik... Filistin bizim ülkemizin de davası çünkü biz yüzlerce yıl İslam'ın sancaktarlığını yapmak üzere Filistin'e huzur götürdük dolayısıyla bu milletin ecdadının mirasıdır özgür Filistin" dedi.

İsrail'e tepki göstermek ve Gazze'ye destek vermek için Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde Ayasofya Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık, tarihi yarımadanın farklı noktalarından alana ulaştı.

Alana doğru yürüyüşte Eminönü, Gülhane Parkı, Küçükayasofya civarındaki cadde ve ara sokaklarda vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

Vatandaşlar, Türk ve Filistin bayrakları ile Tevhid flaması ve kefiye taşıdı, sloganlar attı.

Katılımcılar, "Nehirden denize özgür Filistin", "Katil ABD Filistin'den defol", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Kanımız canımız feda olsun Aksa'ya", "Hamas'a selam, direnişe devam" sloganları ile İsrail'e tepki gösterdi.

Türkçe, Arapça ve İngilizce yazılı dövizlerde ise "Gazze'de soykırım var", "İsrail soykırımı durdur", "Katliam bitsin, çocuklar ölmesin" ifadeleri yer aldı.

Hedef Ayasofya Meydanı

Eyleme katılan Özgür Kudüs Platformu ve Peygamber Sevdalıları Vakfı gönüllüleri, Beyazıt Meydanı'ndan Ayasofya Meydanı'na kadar yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşte, suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin posterleri açıldı.

Yürüyüş nedeniyle tramvay seferleri Sultanahmet bölgesinde durdurulurken, bazı yabancı zincir restoranların önünde güvenlik önlemleri alındı. Kalabalık, bu restoranların önünde ıslık çalarak protestoda bulundu.

Yürüyüş yapan topluluk, Ayasofya Meydanı'ndaki diğer grupla buluştu. (AA)

Bilal Erdoğan

Bilal Erdoğan: Filistin, bu milletin ecdadının mirasıdır

Eyleme katılan Bilal Erdoğan, şunları söyledi:

"İsrail'in böyle bir insanı hedef alması korkaklık göstergesi, tam bir kalleşlik... İran ziyareti sırasındaki kalleş pusu tam bir İsrail korkaklığına yaraşır şekilde gerçekleşti ve bu şehidimizin son çağrısı oldu. Bizler de şehidimizin son çağrısına icabet ederek Ayasofya'dayız.

Türkiye'de Filistin davasına inanmış siyasi görüşü fark etmeksizin bir sürü kişi var. Filistin Müslümanların davası, ümmetin davası. Fakat Filistin bizim ülkemizin de davası çünkü biz yüzlerce yıl İslam'ın sancaktarlığını yapmak üzere Filistin'e huzur götürdük dolayısıyla bu milletin ecdadının mirasıdır özgür Filistin. Bu millet her zaman Filistin davasın sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir. Bugün de bunun tezahürünü göreceğiz."

TIKLAYIN - Hamas'ın siyasi lideri Haniye, Tahran'daki evine yapılan baskında öldürüldü

 
"
"