Spor

Filenin Sultanları'nın 1 numaralı taraftarı: Kamer Alyanakyan

07 Ağustos 2024 23:55

Filenin Sultanları'nın 2023 Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda ilk olarak İtalya ile oynanan yarı finalde ardından Sırbistan'la yapılan final karşılaşmasında, tribünlerde coşkulu hareketlerde bulunan Kamer Alyanakyan görüntülenmişti. A Milli Voleybolculara verdiği destekle gündem olan Alyanakyan, Paris 2024'teki Filenin Sultanları'nın maçlarında görüntülenmesiyle tekrardan gündem oldu. 

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları çeyrek finalinde Çin'i 3-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Nefes kesen karşılaşma sahada sürerken, tribünlerde de o çoşkuyu ve heyecanı hisseden Alyanakyan görüntülendi. Peki Kamer Alyanakyan kim?

Türk Beyin Takımı’nın kurucu üyesi olan Kamer Alyanakyan, Dünya Zeka Oyunları’nda Türkiye’yi defalarca temsil etmiş bir isim. Ayrıca kendisi 1990’lı yılların yarışma programı “Bir Kelime Bir İşlem”deki şampiyonlar şampiyonu olarak tanıyor.

Katıldığı çoğu yarışmada birincilik madalyası kazanan Alyanakyan, aynı zamanda birçok bulmaca kitabının yazarı olarak da biliniyor. Kendine özgü kişiliği ve ilginç yaşam öyküsüyle dikkat çeken Alyanakyan, Filenin Sultanları'nın en büyük destekçilerinden biri olarak biliniyor.

Her maçta ilgi çekiyor

2023’de yine Milli takımın İtalya ve Sırbistan maçları için ekran başına geçenler, tribünde sıra dışı bir coşku ve enerjiyle takımı destekleyen Kamer Alyanakyan’ı hemen fark etmişti. Özellikle finalde dans ederek hakemin arkasından geçtiği an, sosyal medyada büyük ilgi görmüştü.

TIKLAYIN- Filenin Sultanları, Paris 2024 yarı finalinde İtalya'yla eşleşti

 

 

 

"
"