Spor

Serhat Akın'a silahlı saldırı soruşturmasında 5 şüpheli tutuklandı

30 Eylül 2024 10:41

T24 Spor

İstanbul Beykoz'da eski milli futbolcu Serhat Akın'a yönelik silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklandı, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan saldırıya uğrayan Akın'ın polise verdiği ilk ifade de ortaya çıktı.

Eski futbolcu ve futbol yorumcusu Serhat Akın'ın yaralanması olayına karışan O. D. (Silah kullanan), O.M. (Motosikleti kullanan), E. Ü. (Şüphelilerle hareket eden ve otomobili kullanan), M.A. (Şüphelilerle hareket eden), İ.T. (Olaydan sonra şüphelilerle birlikte hareket eden) ve Y.G (Yardım yataklık), Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Beykoz Adliyesi'ne sevk edildi.

Silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklandı, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan saldırıya uğrayan Akın'ın polise verdiği ilk ifade de ortaya çıktı.

Akın'ın ifadesi ortaya çıktı

Akın, polis tarafından tutanak haline getirilen ilk görüşmesinde, olay saatinde arkadaşı olan Berkay ile birlikte olay yeri adreste bulunan yorumculuk yapmış olduğu stüdyodan çıkarak aracına bineceği sırada kafasında motosiklet kaskı bulunan saldırganın kendisine ateş ettiğini ve bilinen yerinden yaralandığını belirtti.

Akın, şüphelinin kendisini bekleyen plaka bilgisini alamadığı motosikletli ile birlikte firar ettiğini söyledi.

Olayı azmettirdiği ortaya çıkan Hasan Şahin ile ilgili de çalışmalar başlatıldı. Gürcistan’a kaçtığı tespit edilen Hasan Şahin’in fotoğrafı da ortaya çıktı. Lüks bir aracın önünde poz veren kişi hakkında soruşturma derinleştirildi.

Sürdürülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen şüphelilerin arasında dün gece yakalanan 19 yaşındaki Yunus Görecek’in şüphelilere 250 bin TL parayı elden teslim eden kişi olduğu belirlendi.

TIKLAYIN - Fenerbahçeli eski futbolcu Serhat Akın, silahlı saldırıya uğradı: Ayağıma sıktılar, son sözümüz Fenerbahçe

Ne olmuştu?

Serhat Akın, Kavacık Mahallesi Şehit Teğmen Ali Yılmaz Sokak'ta kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Silahlı saldırıda ayağından yaralanan Serhat Akın'ın, Ataşehir'deki özel hastanede tedavisi devam ediyor.

 

 

 


"
"