Spor

Şekip Mosturoğlu, olaylı Göztepe maçını değerlendirdi: Fenerbahçe düşmanlarının topuyla tüfeğiyle saldırıya geçtiği organize bir eylem

18 Ağustos 2024 03:13

Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Fenerbahçe, Göztepe takımına konuk oldu. Göztepe-Fenerbahçe karşılaşması 2-2 berabere bitti. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu, Ali Koç'un sahaya inmesi ve itilerek yere düşmesi hakkında açıklama yaptı. Mosturoğlu yaptığı açıklamasında, "Fenerbahçe düşmanlarının topuyla tüfeğiyle saldırıya geçtiği organize bir eylem"  ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Göztepe karşılaşmasının 50. dakikasında sahaya indi. Göztepe taraftarı Koç'a tepki gösterdi. Koç'a sahadayken önce yabancı cisim isabet etti sonra da sahaya inen akreditasyon kartlı Fatih Özkan, Koç'u iterek yere düşürdü. Gözaltına alınan Özkan'ın daha önceki Göztepe - Altay maçında da çıkan olaylardan sonra "kasten öldürmeye teşebbüs" suçuna yardımdan yargılandığı ortaya çıktı.

Ali Koç'un sahaya inmesi hakkında konuşan Mosturoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"İzmir Gürsel Aksel Stadyumunda 2022-2023 Sezonunda oynanan Turkiye Kupası Finalinde Fenerbahçe taraftarının maruz kaldığı insanlık dışı muamelenin İzmir’de halen devam ettiğini, maça biletlerini alarak yüzlerce kilometre öteden gelen taraftarımızın gerek emniyet güçleri tarafından uygulanan gereksiz müdahalelerle gerekse misafir tribünü üzerine yerleştirilen hoparlörler ile maruz kaldıkları zulmü endişe ile takip ediyoruz. Taraftarlara karşı uygulanan zulmün derhal sona erdirilmesi kamu otoritesinin yerine getirmesi gerekli yasal bir görevdir. Aksine davrananlarla hukuk önünde hesaplaşılacaktır.

Sadece taraftarımıza yapılan zulme müdahale etmek için sahaya giren Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç’a gerçekleştirilen fiili saldırı Fenerbahçe Düşmanlarının artık kendini saklamaktan çekinmediğini, topuyla tüfeğiyle saldırıya geçtiğini gösteren organize bir eylemdir. Bu organize saldırının failleri gereken cezayı alana kadar bu olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim.

Bilinmelidir ki Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarından başkanına sarsılmaz ve ayrılmaz bir bütündür. Her bir ferdimize yönelecek saldırıları def etmeyi bildiğimiz gibi, hesabını da hukuk önünde sormayı çok iyi bilmekteyiz. Fenerbahçe’yi karanlık emellerine kurban etmeyi düşünenlere tavsiyem akıllarını başlarına almalarıdır."

TIKLAYIN-Göztepe maçında sahaya inen Ali Koç'a yabancı madde isabet etti; sahaya inen akreditasyonlu Fatih Özkan, Koç'u iterek yere düşürdü!

TIKLAYIN-Göztepe - Altay maçında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçuna yardımdan yargılanmış: Koç'a fiziksel müdahalede bulunan Özkan gözaltına alındı

TIKLAYIN-Göztepe maçı sonrası Fenerbahçe TV ekranında tepki: Terörü lanetliyoruz!

TIKLAYIN - Mourinho, Ali Koç'un sahaya girmesi hakkında konuştu: Sahadaki hiçbir oyuncu ne olduğunu anlamadı

TIKLAYIN-İsmail Yüksek, Ali Koç'a yapılan saldırıya tepki gösterdi: Nedir bu düşmanlık!

TIKLAYIN- Ali Koç olaylı Göztepe maçında yere düştü, karışan saha gündem oldu: “Ali Koç, 90 günlük hak mahrumiyeti bitmeden nasıl stada giriyor?”

TIKLAYIN-Ali Koç sahaya girdi, bir görevlinin müdahalesiyle yere düştü, maç durdu: İşte kare kare yaşananlar


 

 

"
"