Gündem

Fehmi Koru: Kıraç hisselerine bedavaya sahip olabilmek için çabalarken, İçişleri Bakanı Soylu, SBK’ya, neden “Bu, devlet meselesi” der?

15 Eylül 2024 11:44

Karar yazarı Fehmi Koru, kara para aklamakla suçlanan ve hakkında yakalama kararı bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın "Soylu, 'Bu devlet meselesi İnan Kıraç'ın borcunu sileceksin' dedi" iddiasına ilişkin olarak, "Kıraç hisselerine bedavaya sahip olabilmek için çabalarken, İçişleri Bakanı Soylu, SBK’ya, neden “Bu, devlet meselesi” der?" dedi.

Koru, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Ortak olduğu bir şirkette diğer ortaklarla ihtilafa düşen iş insanı İnan Kıraç, hisselerini kendi adına alması için SBK’yı görevlendirmiş; o da hisseleri 60 milyon dolara devralmış. Kıraç’tan “Aferin” bekleyen SBK, İçişleri Bakanlığı’na çağrılıp bakan Süleyman Soylu tarafından hisseleri karşılıksız devretmesi yolunda uyarılmış…

Soylu, bunun ‘devlet meselesi’ olduğunu söylüyormuş…

Herhalde şaşkınlığımın sebebini anlamışsınızdır: Yeminli bir AK Parti karşıtı olduğu bilinen, 28 Şubat’taki çabalarına ek olarak, sonrasında AK Parti’nin başarısız olması için var gücüyle çalışan birine neden arka çıkar AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Erdoğan? Kıraç hisselerine bedavaya sahip olabilmek için çabalarken, İçişleri Bakanı Soylu, SBK’ya, neden “Bu, devlet meselesi” der? Bu soruların cevaplarını biliyorum, fakat yine de şaşırıyorum işte."

Yazının tamamı için tıklayın

 


 

Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor

 

 

 

"
"