Gündem

Fazıl Say'dan Tan Sağtürk'e övgü dolu sözler: İnanılmaz çalıştı, şu ekonomik kriz döneminde mucizeler yaratıyor

"Tan, gördüğüm kadarıyla baleyi, dans sanatını, bu konuya ‘ötekileştirilmiş’ vaziyete getirilmiş olan Türk halkına anlatacak"

17 Temmuz 2024 13:05

Piyanist Fazıl Say, 15 Eylül 2023 tarihinde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atanan Tan Sağtürk'le ilgili övgü dolu bir paylaşım yaptı. Sağtürk'ün devlet tarafından desteklendiğini, bu kaynakları iyi değerlendirdiğini ve uyumadan çok çalıştığını söyleyen Fazıl Say, "Şu ekonomik kriz döneminde Tan mucizeler yaratıyor" dedi.

Fazıl Say, "30-40 yıldır takip ediyorum opera baleyi, gözle görünür bir sevda içindeler, buna mutlu oluyorum. Baleyi, dans sanatını, bu konuya -sosyo kültürel olarak- ‘ötekileştirilmiş’ vaziyete getirilmiş olan Türk halkına, anlaşılır kılacak ve anlatacak Tan gördüğüm kadarıyla" görüşünü dile getirdi.

Fazıl Say'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı övgü dolu paylaşımı şöyle:

"Tan Sağtürk bir yıl önce Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak göreve geldiğinden beri, çok beğendiğim, altını çizmek istediğim güzel hamleler yapmakta. DOB tarihinde olmadığı kadar verimli bir yapıya dönüştü @tansagturk ün muazzam çok çalışması sonucu. İnanılmaz çalıştı. Uyumadan çalıştı Tan ve arkasında bakanlığın iyi bir desteğini bulduğunu düşünüyorum.

Şunlar iyi; öncelikle, opera ve bale sanatçılarımızın en iyilerini dünyaya entegre etmekte. Elbette ki değer bulmamış yetenekler çok vardı. Şimdi 'değerini bulan' bir yere varıyorlar. Uluslararası yarışmalara katılıyor ödüller kazanıyorlar. Yani Türkiye ve Türk sanatçıları tekrar dünya yarışına katılıyor bu branşta. Atatürk’ün istediği buydu, sanatta, sporda, bilimde dünya yarışında var olmak. Fevkalade yaz festivalleri, seviye uluslararası düzeyde. Devletin imkanları doğru kullanılıyor, insan kaynakları iyi değerlendiriliyor.

Şu ekonomik kriz döneminde Tan mucizeler yaratıyor. Efes’te, Bodrum’da ardı ardına festivaller, büyük prodüksiyonlar. Hummalı bir çalışma. Toplum büyük ilgi gösteriyor. Çünkü inandırıcı. Bu sefer inandırıcı. Devlet ilk kez önünü açıyor. Devlet de ikna olmuş.

Bakın; 30-40 yıldır takip ediyorum opera baleyi, gözle görünür bir sevda içindeler, buna mutlu oluyorum. Baleyi, dans sanatını, bu konuya -sosyo kültürel olarak- ‘ötekileştirilmiş’ vaziyete getirilmiş olan Türk halkına, anlaşılır kılacak ve anlatacak Tan gördüğüm kadarıyla. Ki buna değer bu çalışma. Yani hayat, yaşamak, ‘bunu yaptım’ demeye değer. Bence…”

"
"