Gündem

Fatih Altaylı: Adalet Bakanlığı Zehra Kınık'ı ABD'den isteyecek mi, serbest bırakan hakim hakkında işlem yapılacak mı?

"Adalet Bakanlığı Zehra Kınık’ı da ABD’den isteyecek mi!"

06 Ağustos 2024 12:22

Gazeteci Fatih Altaylı, Kızılay'ın eski Başkanı Kerem Kınık'ın hakkında 15 yıla kadar hapis istenen kızı Fatma Zehra Kınık'ın karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından çıkarıldığı ilk mahkemede serbest bırakılmasına değinerek, "Hakkında suçlayıcı deliler olduğu halde Zehra Kınık’ı serbest bırakan, hadi serbest bıraktın en azından bir yurt dışı çıkış yasağı dahi koymayan hakim hakkında bir işlem yapılacak mı!" dedi.

Zehra Kınık, Beykoz'da 9 Temmuz'da meydana gelen ve 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki'nin ölümüne neden olan trafik kazasına karışmış, ardından çıkarıldığı ilk mahkemede serbest bırakılmıştı.

Kınık'ın da yazar Eylem Tok ve oğlu gibi ABD'ye gitmesinin trafik kazasında "masum" olmadığı anlamına geldiğini söyleyen Altaylı'nın köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

"(Fatma Zehra Kınık) Kaliforniya’ya gitmiş ve oraya yerleşecekmiş. O an anladık ki, kazada pek de masum değilmiş. Aslında tutuklanması gerekirmiş. Ve şimdi davası açıldı. Mahkemenin “serbest” bıraktığı Zehra Kınık hakkında “15 yıl hapis” isteniyormuş. Yani belli ki, kazada aleyhindeki deliller güçlü ve kabahat oranı yüksek. Şimdi bul bulabilirsen.

Hakkında suçlayıcı deliler olduğu halde Zehra Kınık’ı serbest bırakan, hadi serbest bıraktın en azından bir yurt dışı çıkış yasağı dahi koymayan hakim hakkında bir işlem yapılacak mı!

Adalet Bakanlığı Zehra Kınık’ı da ABD’den isteyecek mi! Yoksa zaman aşımı süresine kadar orada yaşayıp, sonra elini kolunu sallayarak gelecek mi!"

Yazının tamamı için tıklayın

TIKLAYIN-Ölümlü kazaya karışmıştı: Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızına "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçundan dava

"
"