Gündem

Fatih Altaylı'ydan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'ne tepki: Yalancı da sizsiniz, dezenformasyoncu da

06 Eylül 2024 14:14

Gazeteci Fatih Altaylı, kendi YouTube kanalında , Diyarbakır’daki kayıp çocuk Narin olayıyla ilgili yaptığı bir açıklamada “açık kaynaklara dayanarak tespit ettiğim" dediği olaya ilişkin Türkiye’de 8 yılda 100 bine yakın çocuğun kaybolduğunu dile getirdi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yayımladığı paylaşımda Altaylı'nın paylaşımının doğru olmadığını açıkladı. Konuyu bugünkü köşesinde dile getiren Altaylı, "Yalancı da sizsiniz, dezenformasyoncu da. Yalanı iş edinmişsiniz, ona buna yalancı diyorsunuz" dedi.

"Türkiye’ye dönersek günde ortalama 32, yılda 10 bin civarı çocuğun kaybolduğu gerçeğini TÜİK verilerine dayanarak ortaya koyan ben değilim, TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer" diyen Altaylı kaleme aldığı yazısında şu ifadelerde bulundu:

"Çok değil, birkaç ay önce, TBMM çatısı altında. Ve bu açıklamayla ilgili tek kelime etmeyen Dezenformasyonla Mücadele Merkezi adlı utanç verici kurum Gülizar Biçer’i yalanlamıyor. TBMM çatısı altında yayınlanmış, TÜİK kaynaklı bu resmî bilgi kayıtlara geçiyor. Bu resmî bilgiyi aktaran ben yalancı oluyorum, öyle mi! Bende yalan yok kardeş. Yalancı sizsiniz. Yalancının ağa babasısınız. Üstelik utanmanız da yok."

Yazının devamı için tıklayın...

"
"