Gündem

Fatih Altaylı: Vietnam'ın yüksek teknoloji ihracatı 130 milyar dolara yaklaştı, AKP ülkenin tüm kaynaklarını betona ve asfalta gömdü

"Türkiye'nin toplam ihracatı 2,5 milyar dolar civarında"

20 Eylül 2024 12:42

T24 Haber Merkezi

Gazeteci Fatih Altaylı, "yüksek teknoloji"nin öneminin yeni kavrandığını belirterek, "Ülkenin tüm kaynaklarını ve hatta gelecekteki kaynaklarını betona ve asfalta gömen AKP iktidarı tınmadı bile. Yol yaptırdılar, köprü yaptırdılar, bina yaptırdılar, devleti onlarla yıl sürecek taahhütler altına soktular. Ama yüksek teknolojiye, bırakın yükseğini teknolojiye zerre önem vermediler" diye yazdı.

Kritik tüm parçaları ithal İHA ve yine tüm kritik unsurları ithal malzemeye dayanan "sözde" uçak gemisi ile göz boyandığını savunan Altaylı, "Ben yazmaktan bıktım, siz belki okumaktan bıktınız, AKP döneminde yüksek teknoloji ihracatımız arta arta sayısal olarak yüzde 50 civarında arttı. Toplam ihracata oranla ise geriledi. Toplamı 2,5 milyar dolar civarında.

Aynı dönemde Vietnam’ın yüksek teknoloji ihracatı 250 kat artarak 130 milyar dolara yaklaştı. Hadi orası uzak.

Yakınımızdaki Çekya’nın 2022 yüksek teknoloji ihracatı sadece son 10 yıl içinde 10 kat artarak 43 milyar dolara çıkmış. Polonya yine 10 yıl içinde yüksek teknoloji ihracatını 2 milyar dolardan 26 milyar dolara çıkarmış" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?

 

İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?

"
"