Gündem

Fatih Altaylı: Eski Kızılay başkanlarının adam öldürmüş çocukları tutuksuz yargılanırken, kime söylendiği belirsiz bir hakaret suçundan dolayı kimse tutuklanmaz!

14 Ağustos 2024 11:52

Gazeteci Fatih Altaylı, 9 Temmuz'da meydana gelen kazada 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki'nin ölümüne sebebiyet veren eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını hatırlattığı bugünkü yazısında, sokak röportajında verdiği demeç nedeniyle bir vatandaşın tutuklanmasına tepki gösterdi.

Fatih Altaylı, şunları kaydetti:

“Dilruba K’nın sözleri en fazla hakaret olarak yargılanabilir. Bunun da cezası belli. Birkaç ay hapis cezası alır. İlk suçu olduğu için kararın açıklanması ertelenir. Erteleme istenmese bile birkaç ay hapis cezası yatılmadığı için ceza yatmaz. Zaten bu kadar düşük ceza istenecek bir suç için de tutuklama falan olmaz. Katiller, Kızılay eski başkanlarının adam öldürmüş çocukları tutuksuz yargılanırken, kime söylendiği belirsiz bir hakaret suçundan dolayı kimse tutuklanmaz. Abuk ve hatta belki de hukuken ahlaksızca olan dava açılması değil, tutuklama kararı verilmesidir. Bu kararlar Türk milleti adına verilmiş olamaz, vicdani olamaz. Olsa olsa veren açısından ayıp olur.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

"
"