Medya

Fatih Altaylı'dan İmamoğlu'nun gazetecilerle çıktığı Roma seyahatine eleştiri: Muhalefetin AKP’den ne farkı var demezler mi adama!

20 Mayıs 2024 11:05

Gazeteci Fatih Altaylı,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gazetecileri de götürdüğü Roma seyahatini eleştirerek, "Eğer AKP’nin yanlışlarını yapmaya devam edecek, muhalefetin AKP’den ne farkı var demezler mi adama!" dedi. 

Altaylı, İmamoğlu’nun İstanbul’da düzenlenecek olan 2027 Avrupa Olimpiyat Oyunları’nın imza töreni için yaptığı Roma ziyaretine kendisinin davet edilmediğini davetli olsa da katılmayacağını belirtti. Altaylı tartışma konusu olan geziye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Önce bir düzeltme yaparak başlayayım. İmamoğlu’nun tüm gezilerinin baş konuğu Ertuğrul Özkök, gezi ile ilgili yazısında “Fatih Altaylı da davetliydi ama yurt dışı çıkış yasağı olduğu için gelemedi” dedi. Şaşırdım. Çünkü geçen hafta Ayten Gökçer’in cenazesinde bana “Roma’ya geliyor musun?” diye sormuştu ve ben de “Roma’da ne var?” yanıtını vermiştim. “İmamoğlu’nun gezisi var” deyince davetli olmadığımı olsam da katılmayacağımı açıkça söylemiştim."

"Gazeteciler böyle davetlere giderler." diyen Altaylı, "Ancak bir şartla. Otel paralarını kendi ceplerinden öderler. Hatta eğer uçak kiralık bir uçaksa, uçak parasına da katkıda bulunurlar. Bulunmaları gerekir. Sonuçta dünyanın en önemli olayına şahitlik etmeye gitmiyorsun. Yarı turistik Roma gezisine gidiyorsun. Diyebilirsiniz ki “Ama AKP’li belediyeler ve bakanlıklar da yapıyor”. Evet, yaptıkları doğru ama yapılan doğru değil. Eğer AKP’nin yanlışlarını yapmaya devam edecek, muhalefetin AKP’den ne farkı var demezler mi adama!" 

Yazının tamamını okumak için tıklayın


TIKLAYIN | Faruk Bildirici’nin yazısı - Roma gezisi, davetli gazetecilik ve Murat Ongun'un yanıtı

TIKLAYIN - Ertuğrul Özkök: 31 Mart Türkiye’sinin yeni medyası; İmamoğlu'nun B-737’sindeki gazeteciler

TIKLAYIN - Ahmet Hakan: Erdoğan’ın gezilerinde otel ve yemek parasını gazeteciler ödüyor; İmamoğlu gezisine katılan gazeteciler de kendi mi ödedi?