Gündem

Fatih Altaylı: Akşener’in Mübariz Mansimov için yardım talebinde bulunması Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda rahatsızlık yarattı

25 Haziran 2024 11:17

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İYİ Parti'nin bir önceki dönem genel başkanı Meral Akşener ile görüşmesiyle ilgili iddiaları köşesine taşıdı. Altaylı, Akşener'in iş insanı Mübariz Mansimov'un Yargıtay'daki bir dosyası için ricacı olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bu iddianın rahatsızlık yarattığını öne sürdü. 

Erdoğan, Akşener'i Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Görüşmede henüz ne konuşulduğu açıklanmazken, ziyarete ilişkin iddialar gündemdeki yerini koruyor. 

Geçtiğimiz günlerde Akşener'in oğlunun büyükelçi olması için ricada bulunduğu iddiasını köşesinde aktaran Fatih Altaylı, bugünkü yazısında yeni bir iddiayı gündeme getirerek şu ifadeleri kullandı: 

"Akşener tarafından yalanlanan bu “ricacılık” iddiası Ankara’da hâlâ konuşuluyor. Ve giderek netlik kazanıyor. 

Akşener’in Yargıtay’daki bir dosyası için ricacı olduğu iş insanının bir zamanların çok ünlü ve güçlü iş insanı iken birdenbire elindeki varlığın önemli bir bölümünü kaybeden, Bodrum’da elinden alınan Yalıkavak Marina nedeniyle Mehmet Ağar’la da sıkıntı yaşayan Mübariz Mansimov olduğu dilden dile yayılıyor.

Akşener’in daha önce de Mansimov’u işyerinde ziyaret ettiğini bilen partililer bu iddiayı oldukça ciddi ve inanılır buluyorlar. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun’un Mansimov’la olan aşırı yakınlığı ve Akşener’in Olgun’a olan güveni de bu iddiayı doğrular nitelikte.

Ancak daha ilginç olan bu talebin, yani Mansimov’la ilgili ricanın medyaya sızış biçimi. Bana gelen bilgilere göre Akşener’in Mansimov için yardım talebinde bulunması Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda rahatsızlık yaratıyor. Ve bu konunun “sır” olarak kalmaması gerektiğini düşünen Cumhurbaşkanı’na yakın bir isim, konuyu iktidara çok yakın bir gazeteciye aktarıyor.

İktidara çok yakın bu gazeteci de bu bilgiyi hızlı yayıyor.

Özellikle de İYİ Partili ya da eski İYİ Partili dostları ile paylaşınca Mansimov için yapılan rica deşifre oluyor."

Yazının tamamını okumak için tıklayın