EURO 2024

EURO 2024 | Hırvatistan 3 dakikada döndü ama galibiyete yetmedi; Arnavutluk son dakika golüyle turnuvaya tutundu

Çekişmeli geçen Hırvatistan-Arnavutluk maçının sonucu 2-2 oldu

19 Haziran 2024 17:32

EURO 2024 turnuvası kapsamında karşılaşan B Grubu ülkeleri Hırvatistan ile Arnavutluk, 2-2 berabere kaldı. Volksparkstadion'da gerçekleştirilen maçın 11. dakikasında Qazim Laci'nin golü ile öne geçen Arnavutluk, ilk yarıda Hırvatistan'a geçit vermedi. 74. dakikada Andrej Kramaric'in golü ile skoru eşitleyen Hırvatistan, 76. dakikada Arnavutluk'tan Klaus Gjasula'nın topu kendi kalesine atması ile öne geçti. Arnavutluk, 90+5. dakikada Klaus Gjasula'nın golü ile 2-2 beraberliği yakaladı.

Gjasula tarihe geçti

Önce kendi kalesine, ardından rakip kaleye gol atan Arnavut futbolcu Klaus Gjasula, büyük turnuvalarda adını tarihe yazdırdı.

Gjasula, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası gibi büyük turnuvalar hesaba katıldığında sonradan oyuna girip hem rakibe hem de kendi kalesine gol atan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Türkiye'de forma giyen iki futbolcu görev aldı

Türkiye'de görev yapan iki futbolcu, Hırvatistan-Arnavutluk maçında sahaya çıktı.

Fenerbahçe'den Hırvat kaleci Dominik Livakovic ve Sivasspor'dan Arnavut golcü Rey Manaj, mücadeleye ilk 11'de başladı.

Arnavutluk'ta Beşiktaşlı Ernest Muçi ise yedekler arasında yer aldı.

Arnavutluk yine üstünlüğünü koruyamadı

Arnavutluk, gruptaki ilk iki maçında öne geçen taraf olsa da bu üstünlüğünü koruyamadı.

İlk maçta İtalya'ya karşı 1-0 öne geçen Arnavutluk, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Gruptaki ikinci karşılaşmada ise Hırvatistan karşısında üstünlüğünü koruyamayan Arnavutlar, bu kez 90+5. dakikada gelen golle bir puan alarak teselli buldu.

Hırvatlar için dramatik son

İlk iki maçta bir puan alabilen Hırvatistan, EURO 2024'e istediği başlangıcı yapamadı.

Dünya Kupası'nda üç kez madalya elde etmesine karşın Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalin ötesine geçemeyen Hırvatlar, EURO 2024'te iki maç sonunda galibiyet alamadı.

İspanya'ya 3-0 kaybettikten sonra Arnavutluk karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Hırvatistan, ikinci devrede etkili hücum etmesine rağmen uzatma dakikalarında gelen golle yıkıldı ve bir puana razı oldu.

"Ölüm grubunda" son durum

Hırvatistan ve Arnavutluk, turnuvada "ölüm grubu" olarak nitelendirilebilecek B Grubu'nda birer puana ulaştı. Gruptaki diğer maçta üçer puana sahip İspanya ile İtalya, yarın TSİ 22.00'de karşılaşacak.

TIKLAYIN- EURO 2024 | İtalya-Arnavutluk maçından kareler