Dünya

Eski Arjantin First Lady'si Yanez, eşinden şiddet gördüğünü açıkladı

Hakim Julian Ercolini, iddiaların ağırlığını göz önünde bulundurarak Fernandez'e Yanez'den uzak durma emri verdi ve yurt dışına çıkışını yasakladı

10 Ağustos 2024 12:59

Arjantin'in eski first lady'si Fabiola Yanez, eski cumhurbaşkanı Alberto Fernandez'i kendisine şiddet uygulamakla suçladı ve şiddete maruz kaldığını gösteren fotoğraflar yayımladı. 

Yanez, Fernandez'in kendisini sürekli olarak tehdit ettiğini, korkuttuğunu ve fiziksel şiddet uyguladığını öne sürdü. Yayımladığı fotoğraflar, Yanez'in vücudundaki çürükleri gözler önüne serdi. Basına sızan mesajlarda ise Yanez'in Fernandez'e "Üç gündür bana vuruyorsun!" diye yazdığı görülüyor.

Eski First Lady Yanez, şiddete uğradığını gösteren fotoğraflar yayımladı

Buenos Aires federal mahkemesi, bu ciddi iddialar üzerine Fernandez hakkında "psikolojik terör", "telefon tacizi" ve "fiziksel istismar" suçlamalarıyla kapsamlı bir cezai soruşturma başlattı.

Fernandez kendisine yöneltilen tüm suçlamaları kesin bir dille reddetti ve gerçeği mahkemede kanıtlayacağını belirtti.

Hakim Julian Ercolini, iddiaların ağırlığını göz önünde bulundurarak Fernandez'e Yanez'den uzak durma emri verdi ve yurt dışına çıkışını yasakladı. Ayrıca, Yanez'in güvenliğini sağlamak amacıyla polis koruması tahsis edilmesini talep etti.

"
"