Gündem

Eşinin kuraya sokulmadan özel vize ile hacca gittiği iddia edilen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, vatandaşa “şükretmeyi” önerdi

02 Ağustos 2024 07:22

Eşinin kuraya sokulmadan özel vize ile hacca götürüldüğü ileri sürülen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı, vatandaşa şükretmeyi önerip “Elindeki nimet yerine başkasının elindeki nimete gözünü dikerek mutsuz, şükürsüz ve nankör insan bu dünyada huzurla yaşayamaz” dedi.

Birgün’de yer alan haberde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı’nın eşi Ali İhsan Martı’nın kuraya sokulmadan özel vize ile hacca götürüldüğü ileri sürülmüş; Mekke’de lüks bir otelde kendilerine özel tahsis edilen odada konakladığı belirtilmişti.

Sözcü, tepki çeken Huriye Martı’nın “Elindeki nimet yerine başkasının elindeki nimete gözünü dikerek mutsuz, şükürsüz ve nankör insan bu dünyada huzurla yaşayamaz” dediğine dikkati çekti.  dedi.

Diyanet’in dijital yayın kanalında “İnsan niçin mutsuz olur” başlığı ile açıklamalarda bulunan Martı, “Şükür aslında nimeti fark etmektir. İnsanın elindeki güzellik, imkan ve nimetleri fark ederek olumluya odaklanmasıdır” dedi ve şunları söyledi:

“Olumsuza odaklanan devamlı eksikleri, noksanları gören, sahip olamadıklarına yanan bir insan hep mutsuzdur. ‘Niye onun şusu var benim yok? Niye o bunu başardı, ben başaramadım? Allah ona neden şunu verdi, bana vermedi’ şeklinde kendisini etrafındakilerle kıyaslayan ve elindeki nimeti görmek yerine bir başkasının elindeki nimete gözünü dikerek mutsuz olan insan bu dünyada huzurla yaşayamaz.”

"
"