Gündem

Erkekleri Koruma Derneği, Bakanlık önünde eylem yaptı: “İsmi ‘Aile Bakanlığı’ ama kadın bakanlığı gibi hareket ediyor”

"Yasalar yüzünden polisimiz bile kendini bir kadından koruyamıyor"

Erkekleri Koruma Derneği Başkanı Bahri İnceler (ortada)

20 Eylül 2024 18:00

Erkekleri Koruma Derneği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na yürüdü. Bakanlık önünde basın açıklaması yapan Yönetim Kurulu Başkanı Bahri İnceler, "Çok fazla şiddete uğrayan erkek var ama sesini çıkartamıyor. Çünkü utanıyorlar normlar yüzünden. Binlerce feminist dernek var ama biz Erkekleri Koruma Derneği dediğimiz zaman insanlar gülüyor. Kadınlara gülmüyorsunuz" dedi. Narin cinayeti üzerinden annelerin kutsal olmadığı çıkarımında bulunan İnceler, cinayetin tamamen bir kadının altından çıktığını ve bunu kimsenin konuşmadığını söyledi. 

Erkekleri Koruma Derneği'nden Bakanlık önünde eylem çağrısı: Erkek haklarını savunmak, bir kesimin değil, tüm toplumun yararına olacak

Erkekleri Koruma Derneği üyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na yürüdü. Polisin bakanlık önünde basın açıklamasına izin vermemesi sonucu grup, bakanlığın karşısındaki ATO Hatıra Ormanı'nda açıklaması yaptı. Grup, bakanlığa bando eşliğinde yürüdü. Bando, "Baba" film müziğini ve "Hayat Bayram Olsa" şarkısını çaldı.

Fotoğraf: T24

"Eşit velayet eşit adalet", "ATM değiliz, biz de insanız", "Bakanlık uyuma, erkeklere de sahip çık" sloganlarının atıldığı eyleme dernek üyesi kadınlardan biri olan Güler Tüm İnceler de katıldı. Tüm İnceler, "Bu şekilde torunumun annesinin artık nafaka almasını istemiyorum. Her şeyimizi aldı. 3 bin dolar nafaka ödüyor oğlum. Torunumu göremiyorum. İşine geldiği zaman gönderiyor, tatile gittiğinde... İki aydır torunumu görmüyorum, torunum bize düşman. Bazı genç bayanlar herkesin hakkını yiyor. Evlenmeyin, çocuk da doğurmayın" dedi.

İnceler, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İsmi Aile Bakanlığı ama kadın bakanlığı gibi hareket ediyor"

"Dernek olarak bugün burada bir ilki gerçekleştirdik, onur ve şeref duyuyorum. Aile Bakanlığı'nın ismi Aile Bakanlığı ama kadın bakanlığı gibi hareket ediyor. Biz erkeklerin hiçbirini ciddiye almıyor. Eşitlikten yanayım, ne kadın ne erkek diyorum. Birçok baba evladını göremiyor. Ne zaman evlatlarımızı annelerimize versek çocuklarımız düşman olarak geri geliyor. Bunun yanı sıra nafaka vermek zorundayız. Cem Yılmaz bile 10 bin dolar veriyor, ki rekortmen olmuş bir insan, ben 3 bin dolar veriyorum. Ben Cem Yılmaz da değilim, rekortmen de değilim. Vermiş olduğum nafaka tamamen saçmalık.

Fotoğraf: T24

"Erkekler, kadınlardan daha fazla vergi veriyor"

Birçok erkek iftiraya uğruyor, evinden atılıyor. Uzaklaştırma kararları tamamen keyfi olarak alınıyor. Bir kadın istediğinde, hiçbir ispatı olmadığı halde evinden atılabiliyor ve bu adam evine dahi giremiyor, eşyalarını alamıyor. Bu adam eşyalarını dahi alamazken bu kadın başka biriyle de ilişki yaşayabiliyor aynı zamanda ve adam buna hiçbir şey yapamıyor. Kanunlarımız, özellikle 6284 maalesef tamamen kadınların yanında. Erkekler, kadınlardan daha fazla vergi veriyor.

"Çok basit şekilde hapis cezaları veriliyor"

Nafaka vermek istemiyoruz. Ölene kadar nafaka veriyoruz. 3 gün evli kalıp 3 ay evli kalıp ölene kadar nafaka veriyoruz. Çok basit şekilde hapis cezaları veriliyor. Otobüse bindiğinizde psikolojisi bozuk bir kadın 'Bu adam bana tacizde bulundu' dediği zaman hem linçleniyorsunuz hem size kimse inanmıyor hem de mesleğinizden, işinizden oluyorsunuz, hayatınızdan oluyorsunuz. 

Fotoğraf: T24

"Bakanlıktan randevu talep ediyorum"

Boşandıktan sonra bile kurtulamıyorsunuz. Aile Bakanlığı'mıza buradan sesleniyorum. Erkekler için de çalışmalar yapacaklarını umut ediyorum. Randevu talep ediyorum. Lütfen Sayın Bakan'ım, sesimizi duyun. Madem aile bakanısınız, madem önemli olan aileyi bir arada tutmak, biz de erkekler olarak haklarımızı istiyoruz. Erkekler haklıdır demiyoruz. Erkeğin de iyisi-kötüsü vardır.

"Türkiye'deki feministler erkek düşmanı"

Erkek normlarından dolayı sesimizi çıkaramıyoruz. 'Erkekler güçlüdür, erkekler ağlamaz, erkek adam bunu yapmaz.' Hayır arkadaş ben de ağlayabilirim, hüzünlenebilirim. Ben de bir bireyim, benim de bir ana doğurdu. Sadece kadın haklarını savunarak bir şey elde edemezsiniz. O kadınlar da kadınlara bir sürü şey yapıyor. Türkiye'deki feministler erkek düşmanı. Yurt dışında da nasıl bilmiyorum ama burada böyle.

"Yasalar yüzünden polisimiz bile kendini bir kadından koruyamıyor"

Evli olmama rağmen ben eski eşime neden nafaka veriyorum? Çocuğuma verdiğim nafakaya kurban olayım. Eşim zengin olmasına rağmen nafaka veriyorum. Bir polise bir kadın iftira ettiği zaman polis bile bir şey yapamıyor. Polisimiz bizi kötülüklerden koruyor, yasalar ne güzel, değil mi? Ama polisimiz daha kendini bir kadından bile koruyamıyor çünkü yasalar kadınların yanında.

Fotoğraf: T24

"Narin cinayeti tamamen bir kadın altından çıktı"

Anneler kutsal filan değil. Narin cinayeti tamamen bir kadın altından çıkıyor örneğin. Bunu kimse konuşmuyor. Şiddetin, adaletin cinsiyeti olmaz. Erkek haklarını her zaman savunacağız.

"Erkekleri Koruma Derneği dediğimiz zaman insanlar gülüyor"

Aile Bakanlığı'nın sitesinde sadece kadın yazıyor. Aile de yazıyor ama erkeğin ismi yok. Kadın birimi var ama erkek birimi yok. KADES neden erkekler için yok? Çok fazla şiddete uğrayan erkek var ama sesini çıkartamıyor. Çünkü utanıyorlar normlar yüzünden. Binlerce feminist dernek var ama biz Erkekleri Koruma Derneği dediğimiz zaman insanlar gülüyor. Kadınlara gülmüyorsunuz. Yok efendim 'Erkeklerin korunmaya ihtiyacı var mıymış?' Tabii ki var. Erkekler haksızlığa uğramıyor mu?"

Basın açıklamasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na dilekçe vereceğini açıklayan İnceler, eylemin sona ermesinin ardından alandaki polislerle el sıkıştı, teşekkür etti.

Güler Tüm İnceler

Tüm İnceler: Oğlum 3 bin dolar nafaka ödüyor, torunum bize düşman oldu

Basın açıklamasının ardından dernek üyelerinden Güler Tüm İnceler T24'e konuştu. Derneğin az sayıdaki kadın üyelerinden biri olan Tüm İnceler, şunları söyledi:

"Bu şekilde torunumun annesinin artık nafaka almasını istemiyorum. Her şeyimizi aldı. 3 bin dolar nafaka ödüyor oğlum. Torunumu göremiyorum. İşine geldiği zaman gönderiyor, tatile gittiğinde... İki aydır torunumu görmüyorum, torunum bize düşman. Bazı genç bayanlar herkesin hakkını yiyor. Evlenmeyin, çocuk da doğurmayın."

 


"
"