Politika

Bahçeli "yeni dönem" demişti: Erdoğan ve MHP liderinin 42 dakikalık görüşmesi sona erdi

03 Ekim 2024 12:48

T24 Ankara

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir araya geldi. MHP liderinin, yeni yasama yılı açılışı resepsiyonunda DEM Partililer ile el sıkışmasının ardından "yeni dönem" demesiyle gerçekleşen 42 dakikalık görüşme sona erdi. Görüşmede İsrail konusu, yeni anayasa, yeni dönem ve normalleşme adımları, Sinan Ateş davasının konuşulduğu belirtildi. 

Cumhurbaşkanı ve  AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında saat 14.00'te başlayan görüşme sona erdi. 42 dakika süren görüşmenin ardından Bahçeli Erdoğan'ı kapıya kadar uğurladı.

Erdoğan'ın gelişini de kapıda bekleyen Bahçeli'nin elindeki tespih dikkat çekti. Erdoğan'ın aracı saat tam 14.00'te Bahçeli'nin konutunun kapısına ulaştı.

Selamlaşmanın ardından iki lider Bahçeli'nin konutuna geçti. 

İki liderin de günlük programında yer almadığı belirtilen zirve, Bahçeli'nin Beytepe'deki konutunda gerçekleşti.

Bahçeli'nin DEM Parti ile el sıkışmasının ardından ilk görüşme

Bahçeli Meclis’in açılış oturumu kapandıktan sonra DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın da olduğu milletvekilleriyle tokalaşmıştı.

Gazeteciler bu tokalaşmayı sorunca Bahçeli “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım” yanıtını vermişti. 

 


 

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

 

"
"