Politika

Erdoğan: Türkiye bugün cesur ve vicdanlı bir duruş sergileyebiliyorsa bunun sebebi son 22 yılda güvenlik alanında yakaladığı başarılar

15 Ağustos 2024 19:11

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Erdoğan, "Türkiye bugün cesur ve vicdanlı bir duruş sergileyebiliyorsa bunun sebebi son 22 yılda güvenlik alanında yakaladığı başarılar" dedi. "Biz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet aşkıyla geleceğe yürüyeceğiz" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Sizlerden zalime Yavuz, mazluma Yunus olmanızı bekliyorum" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün 774 erkek 82 kadın 12 misafir olmak üzere 868 subay ile 3 bin 34 erkek 215 kadın astsubay öğrencimizi mezun etme mutluluğunu yaşıyoruz. Farklı branş uyruk ve rütbelerde 4 bin 117 evladımızı yeni görev yerlerine uğurluyoruz.

Jandarma ve sahil güvenlik teşkilatımızın daha da güçleneceğine inanıyorum.

Jandarma ve sahil güvenliğimiz ağır bir sorumluğu yerine getiriyor. Şunu unutmayın, omuzlarınızda sizleri görünce ellerini semaya açan, dua eden aziz milletimizin emaneti var. Omuzlarında şanlı bir tarihin aydınlık bir geleceğin yükü var. Yükü ağır vebali ağır bir vatan nöbetinin neferlerisiniz. Her birinizi tebrik ediyorum, tek tek alınlarınızı öpüyorum.

Türkiye bugün tüm dünyada cesur ve vicdanlı bir duruş sergileyebiliyorsa bunun en önemli sebebi son 22 yılda güvenlik alanında yakaladığı başarılardır. Tam 40 yıldır milletimizin başına bela edilen bölücü terör örgütüne karşı mücadelede tarihi kazanımlar elde ettik. Son olarak dün kırmızı kategorideki bir caniden de döktüğü bütün kanların hesabını sorduk.

"Terörü ülkemiz için bir tehdit kaynağı olmaktan çıkarana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

Bundan geriye gidiş kesinlikle söz konusu olmayacak. Terörü ülkemiz için bir tehdit kaynağı olmaktan çıkarana kadar azim ve karalılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim hukuka, kanuna riayet eden kimseyle sorunumuz yok ama hukukun dışına çıkanın, kendini devletten, kamu otoritesinden üstün görenin de gözünün yaşına bakmayız.

Vatandaşlarımızın canına, malına, namusuna, huzuruna kastedenlere kesinlikle müsamaha göstermeyiz. Mafyaymış, çeteymiş, insan kaçakçısıymış, teröristmiş, şehir eşkıyasıymış, bunların hiçbirine aman vermeyeceğiz.

"Cezasızlık algısının, yapanın yanına kar kalıyor algısının yerleşmesine müsaade edemeyiz"

Emniyetimizin, jandarmamızın, sahil güvenliğimizin yakın iş birliği sayesinde suçun her çeşidiyle mücadelede son dönemde önemli mesafe kat ettik. İnşallah bunu çok daha ileri taşıyacağız. Cezasızlık algısının, yapanın yanına kar kalıyor algısının toplumda yerleşmesine hiçbir surette müsaade edemeyiz.

Sizden isteğim, vatandaşı hiçbir zaman devlet nerede diye feryat ettirmemenizdir. Zor anında, dar anında, tehdit altında olduğu anda hızla vatandaşın yanında olacak, elinden tutacak devletinin gücünü hissettireceksiniz.

"Sizlerden zalime Yavuz, mazluma Yunus olmanızı bekliyorum"

Mezuniyet sevinci yaşayan tüm kardeşlerime şunu hatırlatmak isterim; devletin sahibi aziz milletimizin ta kendisidir. Türkiye Cumhuriyeti; Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi ayrımı olmadan 85 milyonun tamamının ortak yurdudur. Bu millet bizim, bu ülke hepimizin...

İnsanımızın derdiyle dertlenecek, görev yaptığınız her yerde vatandaşla hemhal olacaksınız. Milletimiz huzur ve güvende olursa devletimiz de güçlü olur. Unutmayın, bu mücadelede sizlere çok büyük sorumluluk düşüyor. Sizlerden zalime Yavuz, mazluma Yunus olmanızı bekliyorum. Her birinize güveniyorum.

Şunu hiçbir zaman unutmayalım. Biz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet aşkıyla geleceğe yürüyeceğiz."

 
"
"