Gündem

Erdoğan Kocaeli’ne gidince Kandıra jandarma ablukasına alındı, vatandaş İzmit’e sokulmadı

07 Eylül 2024 18:45

Ergün Demir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kocaeli’ne gitmesi nedeniyle Kandıra’nın köyleri jandarma ablukasına alındı. Bazı vatandaşların araçları, polis ekiplerince durdurularak İzmit’e giriş yapmalarına izin verilmedi. Bu kadar güvenlik önleminin Kandıra’ya çöp tesisi istemeyen vatandaşların seslerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyurmasını engellemek amacıyla alındığı tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin ev sahipliğinde Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 21. İmam Hatipliler Kurultayı'na katıldı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kongre sonrası Gölcük Devlet Hastanesi’nin açılışına geçen Erdoğan için kentte olağan üstü bir güvenlik önlemleri alındı.

Vatandaş rahatsız oldu

Güvenlik kuvvetleri özellikle Kandıra bölgesinde çöp tesisi istemeyen vatandaşların protestolarını ve Erdoğan’a seslerini duyurmalarını engellemek için yoğun çaba sarf etti. Çöp tesisinin kurulması düşünülen bölgelerde sabah saatlerinden itibaren jandarma ekipleri görevlendirildi. Köylerine ve köy girişlerine çok sayıda jandarma personelinin girmesinden rahatsız olan vatandaşlar tepkilerini sosyal medya hesaplarından dile getirdi.

“Beni kim kara listeye aldı”

Diğer yandan yine çöp tesisine karşı çıkmak için iki gün önce Kandıra’nın köylerinden araçlarla konvoy yapan vatandaşların tespit edilerek, bugün İzmit kent merkezine sokulmadığı iddia edildi. İki gün önceki konvoya katılan ve çöp tesisine karşı çıkan bir vatandaş, Kandıra yönünden aracıyla gelirken durduruldu. Polis ile konuşmalarını cep telefonuna kaydeden vatandaş, polis ekiplerine, “Biz İzmit’e giremiyor muyuz? Hangi kurum, hangi kanun bizi engelliyor. Ben İzmit’te oturuyorum. Beni kim kara listeye aldı?” diyerek tepki gösterdi.

 

"
"