Politika

Erdoğan'ın "İsrail'in gözü Türkiye topraklarında" sözleri | TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Özgür Özel'in "kapalı oturum" çağrısına olumlu yanıt

03 Ekim 2024 15:15

T24 Haber Merkezi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "İlgili bakanların katılımıyla Meclis'te, İsrail’in yayılmacı politikaları ve Türkiye’nin geliştirebileceği tedbirler konusunda kapalı oturum yapılabilir" dedi.

İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan’a kara harekâtı düzenlemesi, bölgesel savaş senaryolarını gündeme getirirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama yılı açılış konuşmasında, “Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır” demişti. Erdoğan'ın sözleri üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Ülkenin Cumhurbaşkanı çıkıp da Meclis'in kürsüsünde 'İsrail Türkiye'ye saldıracak' diyorsa, bir kapalı oturma acilen ihtiyaç vardır. Gelecekler ve bu Meclis'i bilgilendirecekler" şeklinde konuşmuştu.

Özel'in "kapalı oturum" çağrısına, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan olumlu yanıt geldi. Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gashi ile TBMM Tören Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, konuyla ilgili bir gazetecinin sorusu üzerine, "İlgili bakanların katılımıyla Meclis'te, İsrail’in yayılmacı politikaları ve Türkiye’nin geliştirebileceği tedbirler konusunda kapalı oturum yapılabilir" ifadelerini kullandı. 

"
"