Politika

Erdoğan'dan AKP'de 'değişim' mesajı: Yeni isimlerle kadrolarımızı takviye edeceğiz

05 Ekim 2024 18:58

T24 Haber Merkezi

AKP'nin "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programına katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongre sürecinden önce parti içinde değişim mesajı verdi. Vatandaşın sorunların çözüm adresi olarak AKP'yi ve Cumhur İttifakı'nı gördüğünü savunan Erdoğan, "8. Olağan Kongremiz milletimizin partimizden beklentilerinin hayata geçirildiği ana zemin olacaktır. Davamızın çilesini çekmiş emektarların tecrübelerini dışlamadan, yeni isimlerle kadrolarımızı takviye edeceğiz" dedi. Erdoğan, kongre sürecinin yenilenmeye vesile olacağını belirtti. 

AKP, 3 Eylül'de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) alınan kongre kararının ardından, 8. Büyük Olağan Kongre sürecine ilişkin çalışmalara yoğunlaştı. Bu kapsamda parti öncelikle MKYK'de belirlenen kongre takvimi ve parti tüzüğüne göre mahalle delege seçimlerini yapacak.

Daha sonra belde ve ilçe kongrelerine geçecek ve 37 beldede kongre yapacak AKP'nin, 12 Ekim'de ise ilçe kongrelerinin başlaması bekleniyor. Bu süreci 90 gün olarak planlayan AKP, ilçe kongreleri devam ederken de süreci tamamlayan ilçeler için 28 Aralık'ta il kongrelerini başlatmayı hedefliyor.

Böylece bu takvim çerçevesinde en geç mart ayı sonuna kadar, 8. Büyük Olağan Kongre'ye hazırlık çalışmaları tamamlanmış olacak.

Erdoğan: İsrail vasıtasıyla yeni paylaşım savaşı planlanıyor, bu ateş sizleri de yakacak, biz tedbirlerimizi alıyoruz

Partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programına katılan Erdoğan da kongre sürecine ilişkin olarak mesajlar verdi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Gençler, kah esnaf dükkanında çarşı ve pazarda, emekliden memura herkesin kapısını çaldık. Kongre sürecimiz öncesinde bize rehberlik edecek bir fikir havuzunu derlemiş bulunuyoruz. Kongre sürecimizde inşallah azami derecede yaralanacağız. Şu hususun altını çizmek istiyorum. Türkiye buluşmaları, AK Parti'nin milletimizin kalbindeki sarsılmaz yerini bir kez daha teyit etmiştir. Vatandaşlarımız sorunların çözüm adresi olarak partimizi ve ittifakımızı görüyor. Ekonomideki zorlukların üstesinden bizim geleceğimize inanıyor.

Vatandaşlarımız muhalefet aktörlerine güvenmiyor. Onlardan kendisine hayır geleceğine asla inanmıyor. İnsanımız AK Parti ve Cumhur İttifakı'na güveniyor. Açık açık söylemek istiyorum. AK Parti olarak bize verilen bu desteğin kıymetini çok çok iyi biliyoruz. Bu güveni inancı boşa çıkarmamakta kararlıyız. Bugüne kadar milletimizi hayal kırıklığına uğratmadık, uğratmayacağız.

Beklentileri karşılamak noktasında son 23 yılda en ufak bir zaafiyet göstermedik, yine göstermeyeceğiz. 8. Olağan Kongremiz milletimizin partimizden beklentilerinin hayata geçirildiği ana zemin olacaktır. Davamızın çilesini çekmiş emektarların tecrübelerini dışlamadan, yeni isimlerle kadrolarımızı takviye edeceğiz. Türkiye buluşmaları milletle kucaklaşma hamlemizin ilk adımıydı. Bunu 12 Ekim'de başlayacak kongrelerimizle birlikte tüm Türkiye'ye taşıyacağız. 8. Büyük Olağan Kongremiz, milletimizin partimizden taleplerinin hayata geçirildiği ana zemin olacaktı. Kongre sürecimizi tazelenmenin, yenilenmenin, bununla birlikte büyük bir kucaklaşmanın vesilesine dönüştürmek arzusundayız.

Türkiye'nin en büyük ailesiyiz. Biz çıkar birliği yapmış bir hareket değil, yol ve dava arkadaşlığı yapmış bir siyasi partiyiz. Bizden öncekilerden devraldığımız bu hizmet kervanı aynı şekilde devam edecektir. Öfke diline asla izin vermeyecek, gönüller feth ederek yolumuzda ilerleyeceğiz."

 

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye




"
"