Gündem

Erdoğan'a "züppe" diyen Tuncay Özkan'ı kınayan Bülent Arınç, küfür eden AKP'li Rıdvan Nazırlı'yı da es geçmedi: Yakışmadı!

27 Ağustos 2024 12:25

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı AKP’li Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için “züppe” diyen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ı ve buna küfürlü sözlerle tepki gösteren AKP Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’yı sert sözlerle eleştirdi.

“Özkan’ın sözlerini kabul edilemez, ahlâk ve edep dışı buluyor; bu üslubu kınıyorum. Siyasetin böyle bir dile; milletin de bu üslupla inşa edilecek bir muhalefete ihtiyacı yoktur” diyen Arınç, “Siyasî üslup üzerine fikirlerim yalnızca kendi mahallemize taş atıldığında geçerli değildir” diyerek AKP’li Nazırlı’ya sa sert çıkıştı. Arınç, “İfadeleri ne bir AK Parti milletvekiline ne de Elazığ’ın alim bir insanı hafız Abdullah Nazırlı’nın torununa yakışmaktadır” deddi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefeti hedef alarak “Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan, gösteriş müptelası bir elitizim çıktı” sözlerine CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan yanıt gelmişti. Özkan Erdoğan’a “züppe” diye hitap etmiş, bunun üzerine siyaset hareketlenmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını açıklarken, AKP'li isimler sosyal medyada Özkan'a tepki göstererek, CHP'li vekilin dokunulmazlığının kaldırılmasını istemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı da Tuncay Özkan hakkında 250 bin liralık tazminat davası açtıklarını duyurmuştu. AKP Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ise Özkan’a yönelik çok ağır sözlerle küfürler etmişti.

Bülent Arınç, sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

“Üslup her şeydir! Siyaset yapıyorsanız, kürsülerden kitlelere hitap ediyorsanız hasılı derdinizi, davanızı, kavganızı ve fikirlerinizi söz ile anlatıyorsanız sizi tanımlayan şey ağzınızdan çıkan sözleriniz olur. O sözlerle değerlendirilir, takdir ya da eleştiriyi o sözlerle alırsınız.

Siyasetin ahlâk çizgisinin hep belli bir seviyede kalmasına ve siyasetçinin birbirinin hukukuna sahip çıkmasına inanan biri olarak Tuncay Özkan’ın sözlerini kabul edilemez, ahlâk ve edep dışı buluyor; bu üslubu kınıyorum. Siyasetin böyle bir dile; milletin de bu üslupla inşa edilecek bir muhalefete ihtiyacı yoktur.

Milletimizin oyları ile seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımıza sarf edilen sözlerin yargılanmasını yine milletimizin vicdanına bırakıyorum.

Siyasî üslup üzerine fikirlerim yalnızca kendi mahallemize taş atıldığında geçerli değildir. AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın da kullandığı ifadeler ne bir AK Parti milletvekiline ne de Elazığ’ın alim bir insanı hafız Abdullah Nazırlı’nın torununa yakışmaktadır.”

TIKLAYIN - Tuncay Özkan'ın sözleri CHP'de nasıl karşılandı, disiplin süreci işletilecek mi?

"
"