Dünya

Elon Musk, Trump'a ayda 45 milyon dolar bağış yapacağı iddialarını yalanladı

Musk, "Trump'a ayda 45 milyon dolar bağış yapmıyorum" dedi

24 Temmuz 2024 12:39

T24 Dış Haberler

Tesla CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın seçilmesine odaklanan siyasi eylem komitesine (PAC/Super PAC) ayda 45 milyon dolar bağış yapmayı planladığına dair haberleri yalanladı.

Jordan Peterson'ın programına katılan Musk, söz konusu iddianın "kesinlikle doğru olmadığını" söyledi; "Trump'a ayda 45 milyon dolar bağış yapmıyorum" dedi.

Musk, "Yaptığım şey, bir Pac ya da Super Pac ya da adına ne derseniz deyin, yaratmış olmamdır. Bunun adı America Pac" dedi. 

Siyasi Eylem Komiteleri'nin kısaltması olan Super Pac'ler, bağışçıların sınırsız miktarda para verebildiği bağımsız siyasi kuruluşlar ancak bireylere veya Super Pac olmayan kuruluşlara yapılan bağışlar sınırlandırılmıştı durumda. 

Bu yalanlama, Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilerek, Ağustos ayında Demokratların adaylığını ilan etmek için yeterli delegeye sahip olan başkan yardımcısı Kamala Harris'i desteklemesinin ardından geldi.

Ayrıca Salı günü New York Times, Super Pac'in Florida Valisi Ron DeSantis'in başkanlık kampanyasının eski yardımcıları tarafından yönetildiğini bildirdi.

Times'ın haberine göre "Super Pac, Trump'ın yörüngesinde gizemli bir hava kazandı ve diğer dış gruplar planları hakkında büyük ölçüde karanlıkta kaldı".

 

"
"