Gündem

Elmadağ'da seçim sonrası tren seferleri iptal edildi; TCDD, "Talep Yok" dedi!

"Şimdi ise 'talep yok' diyerek hattı kapatıyorlar. Elmadağ halkının seçim tercihini cezalandırıyorlar"

28 Ağustos 2024 08:01

AKP, 31 Mart yerel seçimlerini kaybettikten sonra, daha önce başlattığı Ankara-Elmadağ Bölgesel Tren hizmetini "talep yok" gerekçesiyle durdurdu. Seçimlerden beş gün önce hizmete açılan tren, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla duyurulmuş ve Elmadağ’a verilen sözlerin tutulduğu ifade edilmişti. Açılışta, trenlerin bayram sonuna kadar ücretsiz olacağı belirtilmişti.

Seçimlerde Elmadağ’da yüzde 54’lük bir oy oranıyla CHP adayı Adem Barış Aşkın zafer kazanmıştı. Bu gelişmelerin ardından TCDD, tren hattının 31 Ağustos'tan itibaren "yeterli yolcu talebi olmadığı" gerekçesiyle işletilmeyeceğini duyurdu.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in aktardığına göre, CHP Milletvekili Ulaş Karasu, kararın seçim sonuçlarını cezalandırma amaçlı olduğunu öne sürdü. Karasu, “Yerel seçimlerden hemen önce bu hattın açılışını Ulaştırma Bakanı yaptı. Şimdi ise 'talep yok' diyerek hattı kapatıyorlar. Elmadağ halkının seçim tercihini cezalandırıyorlar” dedi ve ekledi: "Hat kapatıldığında, 40-45 dakika süren ulaşım özel araçlarla karayoluna kaydığında, trafik artacak ve ulaşım süreleri uzayacak."

"
"