Gündem

‘Elimden silahımı alanlar" diye eleştirmişti: Olimpiyat ikincisi olan eski jandarma Yusuf Dikeç’i sadece Bakan Yardımcısı Turan kutladı

Dikeç’in madalya kazanması sonrasında yaptığı açıklamalarda emekli olduğu teşkilatını eleştirmesi, komutanlık katında rahatsızlık yarattı

01 Ağustos 2024 21:33

T24 Ankara

Olimpiyatlarda atıcılık dalında gümüş madalya kazanan milli atıcı Yusuf Dikeç’in sergilediği performans tüm dünyada ses getirirken, iki yıl öncesine kadar görev yaptığı Jandarma Genel Komutanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın kutlama mesajı yayımlamaması dikkat çekti. Jandarma teşkilatından emekli Dikeç’in olimpiyat kotası alımı sırasında kullandığı özel tabancanın Jandarma Genel Komutanlığı’nca geri alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamanın yönetimde rahatsızlık yarattığı öğrenildi. Bakanlık yönetiminden ise sadece Bakan Yardımcı Bülent Turan, Dikeç’in başarısını kutladı.

T24’ün aldığı bilgiye göre; Paris’te devam Olimpiyat Oyunları’nda atıcılık dalında milli formayı giyen ve gümüş madalyayı kazanırken gösterdiği performansla dikkatleri üzerinde toplayan Emekli Jandarma Astsubay Başçavuş Yusuf Dikeç, değişik kesimlerden övgü alırken, kendi teşkilatından herhangi bir kutlama mesajı alamadı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in de bizzat tanıdığı Dikeç’le ilgili gerek İçişleri Bakanlığı gerekse Jandarma Genel Komutanlığı’nın kutlama mesajı yayımlamamasının arkasında Dikeç’in yaptığı bir açıklama olduğu ortaya çıktı.

Dikeç’in madalya kazanması sonrasında yaptığı açıklamalarda emekli olduğu teşkilatını eleştirmesi, komutanlık katında rahatsızlık yarattı.

Emekli olduğu günlerde aynı zamanda olimpiyat kotası alacağı sırada kullandığı özel tabancanın Jandarma Genel Komutanlığı’nca geri alındığını açıklaması nedeniyle kurumsal sosyal medya hesaplarından hiçbir kutlama mesajı yayımlanmadığı öğrenildi.

Milli atıcı Yusuf Dikeç’ten açıklama: ‘Elimden silahımı alanlar ve buna sessiz kalanların dışındaki herkese bu başarımı armağan ediyorum’

Tek eli cebinde ekipmansız atış yapan Yusuf Dikeç dünya çapında gündem oldu; “Türkiye kiralık katil mi göndermiş”, “Olimpiyat tarihinin en karizmatik olayı”

Teşkilattaki aktif görevi nedeniyle kendisine tahsis edilen özel ve pahalı olduğu belirtlen silahın, emeklilikle birlikte geri alınmasını eleştiren Dikeç’in başarısına karşın her iki kurumun sessiz kalması dikkati çekti.

Dikeç’le ilgili kutlama mesajı sadece Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın sosyal medya hesabından yayımlandı.

Daha önce Jandarma teşkilatından sorumlu Bakan Yardımcısı olan Turan, paylaşımında “Şaşırdık mı? Asla, çünkü o bir #Jandarma” mesajına yer verdi.

 

 

 

 

 

"
"