Gündem

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hayatını kaybetti

04 Eylül 2024 09:31

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, siroza bağlı kalp krizi nedeniyle 67 yaşında hayatını kaybetti. Kolivar, "Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler var" dediği için cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanmış, "Kimse korkmasın, söyleyeceğini söylesin. Silivri soğuk diyorlar, ama hiç soğuk değil" demişti.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, yaşamını yitirdi. Siroza bağlı kalp krizi nedeniyle vefat eden Kolivar, 67 yaşındaydı. Kolivar'ın avukatı Bilge Çiftçi Kolivar, müvekkilinin yaşamını yitirdiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

"Cumhurbaşkanına hakaret"ten tutuklamıştı

Cihan Kolivar, Habertürk TV’de katıldığı bir programda, ekmek fiyatına gelen zamlar ve ekmeğin kaç TL olması gerektiği ile ilgili tartışma sırasında, “Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir" demişti. Program sunucusu Afşin Yurdakul'un sözünü açmasını istemesi üzerine Kolivar, "Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezbere konuşmuyorum. Türkiye’de ekmek, kişi başı tüketim 210 kilo. İsveç, Norveç, Danimarka, Japonya, İngiltere’de de 45-50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” diye konuşmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kolivar’ın bu sözleri üzerine resen soruşturma başlatmış; Kolivar, Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinde düzenlenen ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak’ suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Kolivar, eski tarihli sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, "cumhurbaşkanına hakaret" ettiği iddiasıyla 9 Kasım 2022’de tutuklanmış, yapılan itirazla 17 Kasım'da tahliye edilmişti.

"
"