Eğitim

Eğitimde nitelik endişesi; bir velinin dikkati İstanbul'daki özel okulda sahte öğretmen iddiasını ortaya çıkardı

"Kızımda derslerle ilgili ciddi eksiklikler fark ettim ve defterlerini incelediğimde müfredata uygun ders işlenmediğini gördüm"

10 Eylül 2024 15:28

İstanbul, Sancaktepe'de bir özel ilkokulda yaşananlar, eğitim alanındaki sorunları bir kez daha gündeme getirdi. Elçin Ünlü, kızının okuma-yazma öğrenememesi ve psikolojik sorunlar yaşamasından şüphelenerek sınıf öğretmeninin geçmişini araştırmaya başladı. Yaptığı araştırmalar sonucunda öğretmenin çocuk gelişimi mezunu olduğunu ve sadece anaokullarında yardımcı eğitmen olarak görev yapabileceğini öğrendi. Bu durum üzerine Ünlü, kızını okuldan alarak öğretmen ve okul hakkında suç duyurusunda bulundu.

NTV'nin haberine göre, Ünlü, "Kızımda derslerle ilgili ciddi eksiklikler fark ettim ve defterlerini incelediğimde müfredata uygun ders işlenmediğini gördüm. Kendimiz evde okuma-yazma çalışmaya başladık," dedi. Elçin Ünlü, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunarak öğretmenin yeterlilik belgelerini sordu. Aldığı yanıt, öğretmenin ilkokul düzeyinde ders verme yetkisine sahip olmadığını doğruladı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından okulda değişiklik yapıldı ve yeni bir öğretmen getirildi ancak Ünlü, eski öğretmenin hâlâ sınıfa girdiğini belirtti. Ünlü ailesi ve benzer durumda olan diğer iki aile, çocuklarını başka okullara kaydettirerek, özel okula ve söz konusu öğretmene karşı hukuki yollara başvurdu. 

"
"